RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tom Hevezi (AP/Scanpix)

- Vi kan vinne resten

Sist oppdatert:
For ett år side gjorde John Carew to mål i byduellen mot Birmingham. Søndag tror landslagsspissen på ny triumf.

Aston Villa mot Birmingham betyr tonnevis med prestisje. Søndag står det enda mer på spill.

Bare seier er nemlig godt nok for John Carew og Aston Villa dersom man fortsatt skal holde liv i håpet om å knipe den fjerde og siste mesterligaplassen i årets engelske eliteserie.

Villa slo Hull 2-0 i midtuka og sørget for at det fortsatt er bare tre poeng fram til fjerdeplasserte Tottenham. Mellom de to ligger i tillegg Manchester City – når tre serierunder gjenstår.

- Vi er med i kampen, og vi har gode muligheter til å vinne alle våre kamper, sier Carew til klubbens nettside.

Ved siden av søndagens duell skal Villa ut i vanskelig bortekamp mot mesterliga-rival Manchester City neste helg. 9. mai venter Morten Gamst Pedersen og Blackburn i sesongavslutningen – før status gjøres opp.

Offensiv Carew
Det hører også med til historien at Manchester City og Tottenham har én kamp til gode på Villa – mot hverandre. Den kampen spilles først 5. mai – noen dager før den siste serierunden.

John Carew er i alle tilfeller offensiv og optimistisk foran det som kan vise seg å bli en thrilleravslutning.

- Vi har tre kamper igjen. Det kommer til å bli veldig spennende, og vi ser virkelig fram til storkampen denne helgen, sier lørenskogingen.

Selv har han gode minner fra møtene med byrival Birmingham. Da lagene sist møttes på Villa Park – for temmelig nøyaktig ett år siden – scoret landslagsspisse to ganger og bidro sterkt til at hjemmelaget vant 5-1.

I den første kampen denne sesongen, på St. Andrews i september i fjor, ble Gabriel Agbonlahor matchvinner for Aston Villa fem minutter før full tid.

- Sjelden situasjon
Og nettopp spissparet Carew/Agbonlahor kan vise seg å bli viktig også i årets innspurt. I 2-0-seieren mot Hull onsdag åpnet førstnevnte scoringsballet – og gjorde med det sitt 16. mål for sesongen. Samme antall har John Carew.

- Jo flere spillere som scorer mål, jo bedre er det for klubben. Jeg tror ikke vi har hatt denne situasjonen på veldig lenge – at to spillere har gjort så mange mål, sier Carew.

Han gjorde et glitrende forarbeid – forut for at James Milner ble tildelt straffe og punkterte kampen mot Hull. Carew gleder seg over at det ikke ble feiltrinn mot et Hull-lag som kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk.

- Hull borte er en av de virkelig vanskelige kampene. Vi klarte å gjøre jobben, konstaterer Carew.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere