RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi kaster ikke penger etter folk

Foto: Egil Sande (Nettavisen)
Strømsgodset-spillerne får småpenger i gullbonus sammenlignet med spillerne i Rosenborg.

Mens Rosenborg ifølge Aftenposten har satt av fem millioner kroner til å betale ut gullbonuser til spillerne, nøyer Strømsgodset seg med om lag en femtedel.

- Vi kaster ikke penger etter folk. Det er bare noe surr. I Norge tjener de beste spillerne bra, og i Strømsgodset tjener de mer enn bra nok. Vi kan spille på andre ting enn penger, som utvikling, atmosfære i både by og stadion og ikke minst spillestil og miljø, sier suksesstrener Ronny Deila til Aftenposten.

Spillerne i Strømsgodset får rundt 40.000 kroner i snitt dersom sesongen ender med seriegull.

I Rosenborg blir summen betydelig større, selv om gullpotten ifølge Adresseavisen skal fordeles på både spillere, trenere og noen til.

Den målfarlige spissen Ola Kamara poengterer overfor Aftenposten at Godset-spillerne selvfølgelig hadde takket ja til en større bonus, men roser samtidig drammensklubben for å være nøktern, og påpeker at det er andre ting som lokker spillerne dit.

- Man vet at man blir en bedre spiller av å være her, miljøet er helt unikt og alle trives så godt her. Det var derfor jeg kom tilbake i sommer, sier han.

Strømsgodset har ett poengs forsprang til Rosenborg før siste serierunde. Førstnevnte møter søndag Haugesund i Drammen, mens Rosenborg skal til Åråsen for å spille mot Lillestrøm.

Tidligere denne uka skrev Nettavisen om fordelingen av TV-pengene til klubbene i Tippeligaen. Seriemesteren får 17,7 millioner kroner, mens nummer to får 15 millioner. Det er altså «bare» 2,7 millioner kroner mer å hente på et seriegull enn en andreplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere