RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Even Emberland (www.procycling.no)

- Vi kjenner hver sving og hvert hull på veiene

Sist oppdatert:
Hjemmelaget vil vinne trøye i kjent terreng i Tour des Fjords.

HOVDEN (procycling.no): Øster Hus-Ridley sykler årets Tour des Fjords på hjemmebane og ønsker å prestere foran kjente fjes.

- Vi kjenner hver sving og hvert hull på veiene her etter hundrevis av treningsturer. Det blir en stor opplevelse å få proffeltet hjem, sier Fredrik Strand Galta til procycling.no dagen før rittet starter.

Seks på laget fra Rogaland
Seks av rytterne på Øster Hus-Ridley som sykler Tour des Fjords er fra Stavanger eller Sandnes.

Oljehovedstaden har målgang for tre av de fire etappene i rittet.

- Jeg får et vanvittig kick av å se kjente ansikter langs løypa. I tillegg er det dritkult at rittet går på fjernsyn. Vi må vise oss fram og går for å vinne ei trøye, skyter en entusiastisk Oscar Landa inn.

Les også: Slik avgjøres Tour des Fjords

I tillegg til de to nevnte stavangersyklistene er Kristian Dyrnes, Sven Erik Bystrøm, Håvard Blikra og Tormod Hausken Jacobsen på laget fra Rogaland.

- Jeg skal gi absolutt alt i finalen i Stavanger sentrum om jeg ikke kommer med i brudd tidligere på fredagens etappe. Jeg er forberedt på at det skal gjøre ordentlig vondt, gliser Landa.

Skal angripe på første etappe
Bystrøm har så langt i årets sesong vist seg som den sterkeste rytteren på laget. Det er underordnet for lagets taktikk på den første etappen.

- Vi må komme oss av gårde med minst én mann i et tidlig brudd. Hvem det blir er ikke viktig. Det ultimate er at det deretter blir kjørt hardt bak og kun de beste kommer opp til bruddet hvor vi er. Da har vi gode muligheter, forteller bergenseren Filip Eidsheim fra sofakroken på Hovdehytta.

Eidsheim er sammen med August Jensen lagets to ryttere som ikke har vokst opp i Rogaland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)'

- En pallplass vil være fantastisk
Sportsdirektør Morten Hegreberg er ærlig på at han ikke forventer at laget med base i Sandnes skal kjempe om rittseieren.

- Vi må være realistiske og innse at det blir vanskelig å hevde oss i sammendraget. Vi kjører for etapperesultater, sier Hegreberg til procycling.no.

- Vi må komme oss i brudd og vise oss fram her på hjemmebane. En pallplass på en etappe vil være fantastisk, forklarer Dyrnes.

Les også: Skal vise stjernene Norge på sitt vakreste

Spent yngstemann
Hausken Jacobsen er lagets yngstemann. Han syklet verken Glava Tour eller Arctic Race of Norway tidligere i år. Han er spent på hva som venter i kamp mot proffene.

- Det er gøy at jeg får prøve meg, og jeg er spent på hvor godt jeg henger med. Løypa med mange bakker passer meg ikke perfekt, men jeg skal gi det et skikkelig forsøk, forteller 19-åringen.

Fredag klokka 13:15 starter rittet i Valle. Da garanterer Øster Hus-Ridley at de skal være klare til å markere seg på veiene mot Stavanger.

PS! procycling.no skriver direkte fra hele fredagens etappe. Eurosport 2 og TV2 sender opptak på kveldstid. sport2400.com vil sende direkte fra etappen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere