- Vi klarer å omstille oss

Foto: Magnus Aabech / NTB scanpix

Therese Johaug og Marit Bjørgen er klare for verdenscup, helgen etter supermesterskapet.

08.03.13 13:12

LAHTI (NTB): Marit Bjørgen (32) og Therese Johaug (24) har til sammen fem seirer i Lahti de tre siste årene. Gulljentene fra VM kan få mer å juble for i helgen.

Verdenscupen i den finske skimetropolen arrangeres som vanlig helgen etter et mesterskap. De norske løperne føler seg fortsatt i bra slag etter VM i Val di Fiemme.

- Vi er i form og klarer å omstille oss til å tenke at vi ikke er ferdig ennå. Vi klarer å holde trykket oppe. Det er det som har vært nøkkelen til at vi har klart å prestere så bra her, sier Bjørgen til NTB.

I 2010 gikk hun til topps på 15 kilometer skiathlon, mens hun har vunnet sprinten de to siste sesongene. Therese Johaug kan vise til seier på skiathlon i to år på rad. I tillegg gikk de sammen med Marthe Kristoffersen og Kristin Størmer Steira da Norge vant stafetten for tre år siden.

Johaug er blant favorittene på søndagens 10 kilometer. Lørdag er det sprint.

- Det har vært veldig morsomt å gå her. Det er sterke konkurrenter som stiller til start, og det blir hardt, men jeg er i hvert fall klar. 10 kilometer klassisk er en bra øvelse, og jeg gleder meg til å gå, sier 24-åringen.

Småsyk
Sykdom har gjort at Johaug har tatt det med ro i dagene etter VM, men Nansen-løperen føler seg klar til å gå helgens renn.

- Jeg har vært litt småsyk og ligget på sofaen i fire dager. Jeg trente både torsdag og fredag, og nå er det bare å flyte på overskuddet. Det har sittet litt i bihulene og brystet, men jeg har ikke hatt vondt i halsen. Det blir spennende å se hvordan formen er, forteller Johaug.

Bjørgen føler hun fortsatt har mye av VM-formen inne.

- Det kjennes bra. Jeg har tatt det med ro etter VM, og jeg har overskudd i kroppen og lyst å gå skirenn. Det er et lite antiklimaks å bli ferdig med det største målet for sesongen, men jeg er flink til å legge det bak meg og se framover, forteller Rognes-løperen.

Supermesterskap
I ski-VM i Val di Fiemme sikret Bjørgen seg fire gull og ett sølv, mens Johaug dro hjem med to gull, ett sølv og en bronse. Mesterskapet ble med andre ord en minnerik opplevelse.

- Det var et supermesterskap, både for meg selv og hele det norske laget. Damelaget presterte utrolig bra, sier Bjørgen.

Johaug smiler også når hun tenker tilbake på VM.

- Det var utrolig morsomt å reise hjem med medaljer i alle øvelser og spesielt gullet jeg fikk på 10 kilometer. Det var artig at hele laget lyktes. Det tyder på at vi gjør veldig mye bra, mener hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.