*Nettavisen* Sport.

- Vi klarer ikke å utfordre RBK

Foto: (foto: scanpix)

Molde-stjernen Magne Hoset har ingen tro på at Molde kan utfordre Rosenborg i år.

02.04.04 09:39

Det er imidlertid mye nytt og lovende i rosenes by, og en plassering godt inne på øvre halvdel av tabellen bør kunne bli en realitet.

Moldes spillerstall

2, 7, 5, 2 og 9. Det er Moldes tabellplasseringer de siste fem årene. Den svake 9. plassen kom i fjor, og klubben tok konsekvensen av det. Gunder Bengtsson forsvant tidlig. Odd Berg overtok. Nå er han assistent, mens Reidar Vågnes har overtatt.

En ny start
Med Vågnes og Berg er også den lokale forankringen tilbake. I Molde er man nå enige om at man skal finne tilbake til gamle Molde. Til resepten som ga suksess takket være offensiv fotball. Og tro på seg selv.

- Det er starten på en ny tidsperiode i Molde, sier stjernen Magne Hoset til TV 2 Nettavisen.

Den nye tidsperioden møtes imidlertid uten Daniel Berg Hestad. Etter 12 år i klubben forsvant Berg Hestad til Nederland og Heerenveen i vinter. Ut forsvant også to svensker og tre islendinger.

Forsterket hver lagdel
Erstatterne ser ut til å være mer enn gode nok til å bringe Molde inn i tetkampen i år. Marcus Andreasson gjorde seg bemerket som midtstopper allerede i Bryne. Petter Rudi har andre kvaliteter enn Berg Hestad, men bør likevel kunne fylle hans rolle i laget. Og på topp må man nesten kunne kalle Arild Stavrum en forsterkning. Han var skadet gjennom hele fjorårsesongen, men har i vinter vist at han er på vei tilbake mot god, gammel form.

Med disse tre forsterkningene, en i hver lagdel, samt Martin Høyem (RBK) og Øyvind Gjerde (AAFK), burde Molde vært godt rustet før årets sesong.

- Men jeg tror ikke vi blir det laget som utfordrer Rosenborg, sier Hoset videre.

Utsatte
Den største årsaken er den tynne stallen. Molde er, som flere andre Tippeliga-lag, veldig utsatt for skader.

- Og vi har ikke den bredden vi hadde tidligere, forklarer Hoset.

Trener Reidar Vågnes er også bekymret. Flere nøkkelspillere har gått skadet i deler av oppkjøringen, og lagets trolige førsteellever har ikke fått sjansen til å spille sammen ofte. Det er også en mulighet for at viktige Magnus Kihlberg mister seriestarten. Han har uansett mistet alt av siste del av oppkjøringen.

Daniel Berg Hestad var også en fighter av de sjeldne, og hans kvaliteter kan bli sårt savnet hvis laget møter motgang.

I verste fall mister klubben også Hoset i løpet av sommeren. Da blir det vanskelig å oppfylle TV 2 Nettavisens tips om en 4. plass.

Flyr høyt med flyt
Men går det ikke så ille som i spådommen over, har Molde alt som trengs for kjempe om medalje i årets serie. Midtstopperparet Andreasson/David Ljung har utfylt hverandre på en overbevisende måte i treningskampene. Midtbanetrioen Rudi/Kihlberg/Hoset er blant Norges aller beste, og på topp virker det som om duoen Bernt Hulsker og Arild Stavrum er på gang igjen. Topplasseringen avhenger imidlertid av at begge scorer jevnt med mål, og at én av dem scorer over ti mål denne sesongen.

TV 2 Nettavisen tror på entusiasmen i Molde, og at laget finner seg selv igjen etter den trøblete fjorårssesongen.

Nye spillere:
Marcus Andreasson fra Bryne
Øyvind Gjerde fra Aalesund
Petter Rudi fra Austria Wien
Martin Høyem fra Rosenborg

Avgang:
Daniel Berg Hestad til Heerenveen
Petter Singsaas til Steinkjer
Tobias Carlsson til Kalmar
Fredrik Gustafsson til Øster
Per Olav Indrehaug til Træff
Andri Sigthorsson lagt opp
Bjarni Thorsteinsson til KR Reykjavik
Olafur Stigsson til Fylkir

Plassering i fjor: 9. plass

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.