*Nettavisen* Sport.

- Vi kunne ikke bedt om mer

Foto: Matt Rourke (Ap)

Christopher Froome er storfornøyd etter sin første olympiske medalje.

02.08.12 13:03

Storbritannias nye sykkelstjerne, Christopher Froome, har virkelig levert varene de siste månedene.

Etter en treg start på sesongen, grunnet sneglefeber, ble han nummer fire i Critérium du Dauphiné - et velkjent oppkjøringsritt til Tour de France.

Men det skulle vise at fjorårets sykkelkomet hadde mer å gå i touren. Da rytterne ankom Paris etter tre uker på landeveien kunne Sky-rytteren se tilbake på én etappeseier i tillegg til andreplassen i sammendraget.

Ni dager etterpå krydret han det hele med OL-bronse i London. Det 44 kilometer lange temporittet onsdag ble en stor suksess for britene.

- Jeg visste at formen min var god etter touren, men det annerledes med en endagstempo enn en tempoetappe i et treukersritt, for da er alle veldig slitne. Jeg har aldri fått det helt til på slike tempoer så jeg visste ikke hva jeg kunne forvente. Løypen var også flat, det er heller ingen fordel for meg, sier Chris Froome ifølge cyclingnews.com.

Froome vs. Contador
Nok en gang var Tour de France-vinneren, Bradley Wiggins, sterkere enn Froome. Også tyske Tony Martin (Tyskland) snek seg mellom de to britene. Allikevel er Froome storfornøyd med fangsten.

- Jeg kom hit med et åpent sinn, og sa til meg selv at jeg skulle gjøre det så godt kunne og forhåpentligvis være i stand til å kjempe om en medalje. Å dra herfra med bronse og vite at Bradley tok gullet... Jeg tror ikke vi kunne bedt om mer, smiler 27-åringen.

Nå er han klar til å tre ut av Bradley Wiggins' skygge. Første forsøk er Vuelta a España. Der ble han nummer to sammenlagt i 2011, kun slått av spanske Juan Jose Cobo. Nummer tre? Bradley Wiggins, som ikke stiller i år.

- Jeg vil starte vueltaen om bare to uker (18. august, vår.anm.). Jeg tar en hviledag her i London i morgen (torsdag) før jeg drar tilbake til Monaco. Der starter treningen og fokuset mot vueltaen, forteller «Froomey».

I det spanske treukersrittet møter han tøff motstand i blant andre Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank).

Les også: - Contador lever i skjul

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.