RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi legger ikke vekk saken

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
Men politiet har foreløpig ikke nok bevis til å ta ut siktelse i kampfiksingssaken.

Politiet kommer foreløpig ikke til å gå videre med kampfiksingssaken som har rystet Fotball-Norge de siste dagene.

Det er ikke funnet nok bevis til å ta ut siktelse mot enkeltpersoner, opplyser politiet.

- Vi må ha skjellig grunn til mistanke for å gå videre med saken. Per i dag har vi ikke det. Vi er avhengige av flere spor. Vi ber publikum og de med kjennskap til saken om tips, sier leder i finans- og miljøkrimseksjonen Gro Smogeli til VG Nett.

- Legger ikke vekk saken
Til Nettavisen forteller Smogeli at politiet vil fortsette å undersøke saken videre de neste dagene.

- Status er egentlig som i går, at vi fortsatt driver og skal kartlegge og undersøke saken. Vi må få litt mer informasjon før vi eventuelt kan se at det er grunnlag til at vi skal etterforske på enkeltpersoner, sier Smogeli til Nettavisen.

- Vi kommer til å fortsette med avhør i løpet av uken, og så får vi se hva som skjer videre. Vi legger ikke vekk saken, men har for øyeblikket ikke kommet noe lenger, sier Smogeli.

Misfornøyd med NFFs håndtering
Tirsdag ble en spillere og flere ledere i Follo FK avhørt, og politiet fant ingen grunn til å starte etterforskning av straffbare forhold.

- Jeg synes ikke det er rart at NFF har anmeldt saken. Når de får informasjon om uregelmessigheter som kan være grove, så skjønner jeg at de vil søke råd, og forhøre seg med politiet. Og at de ønsker at politiet skal se nærmere på det, sier Smogeli.

Nettavisen har tirsdag vært i kontakt med den mistenkte spilleren i Ull/Kisa, som uttrykker sterk misnøye med NFF og måten de har overeksponert saken på.

Til tross for at politiet skal ha bekreftet overfor Ull/Kisa at det verken er iverksatt etterforskning eller levert anmeldelse mot noen spillere eller andre i klubben, vil Smogeli ikke avkrefte at politiet kan komme til å kalle spillere fra klubben inn til avhør.

- Er det folk som har opplysninger, så er det stor sannsynlighet for at vi kommer til å forhøre oss, sier Smogeli.

Utsatte kamp
Det var før søndagens adeccoligarunde at bomben smalt. Kampen mellom Ull/Kisa og HamKam var utsatt på grunn av mistanker om kampfiksing.

Selv om forbundet ikke kunne fastslå at det dreier som om resultatmanipulering, mente man at opplysningene de satt på var verdt å undersøke.

De siste dagene har det versert rykter om at flere kamper kan være utsatt for kampfiksing, og oppgjøret mellom Follo og Østsiden ble også anmeldt til politet.

Kampen mellom Ull/Kisa og HamKam er omberammet til 18. juli.

- Det er viktig å understreke at ingen forsøk på resultatmanipulering er bevist i den utsatte kampen, og det er ikke minst viktig at den utsatte kampen nå kan avvikles på mest mulig normal måte, sier Kjetil Siem i en pressemelding fra NFF.

- Jeg synes det er leit at våre klubber blir dratt inn i en vanskelig og krevende sak, og jeg håper de nå får konsentrert seg mest mulig om videre seriespill, sier Siem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere