*Nettavisen* Sport.

- Vi ligger langt etter

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Roy Johansen var bitter etter Idrettsgallaen, men ikke på håndballjentene.

HAMAR (Nettavisen): Egil Drillo Olsen gikk fredag ut å kritiserte Idrettsgallaen, og mente det er feil at håndballjentene får så mange priser da idretten er så liten på verdensbasis.

Det brydde juryen seg lite om, og det norske håndballandslaget fikk nok en gang prisen for årets lag.

- Håndballjentene har vært stabile i verdenstoppen i mange år, så det er helt fortjent at de har fått prisen mange ganger. Idrettene må vuderes individuelt. Jeg tror ikke det går an å vurdere dem mot hverandre, sier landlsgassjef Thorir Hergeirson til Nettavisen.

Hockeygutta, som mange mente fortjente prisen etter åttendeplassen i VM, måtte dermed se seg slått.

Landslagssjef Roy Johansen var ikke bitter av den grunn.

- Vi kan sammenligne idretter i all evighet, men jeg tror ikke det er en fruktbar debatt. Håndballjentene er en fantastisk gjeng som jeg har stor respekt for, sier han til Nettavisen.

- Jeg håper vi blir lagt merke til selv om vi ikke blir kåret til årets lag, men prisen henger veldig høyt. Alle gutta hadde satt stor pris på det. Prisen for årets lag handler om alt det vi trenere verdsetter. Samhold, og å gjøre hverandre gode.

- Må ha 50 nye ishaller
Johansen er imidlertid bitter på politikerne, som han mener ødelegger Norges sjanser til å bli en av verdens største hockeynasjoner.

- Det er politikerne som bestemmer hvor bra norsk hockey skal bli. Vi ligger langt etter de andre nasjonene, mener han.

- Vi må tilrettelegge for at flest mulig barn kan drive med ishockey. Vi er nødt til å bygge flere haller, og ha de åpne hele året. Vi trenger minst 50 ishaller til. De har flere haller i Göteborg enn vi har i hele Norge, sier han engasjert.

- Veldig fortjent
Johansen var selv nominert i kategorien årets trener, men ble slått av Petter Løvberg. Ishockeysporten gikk likevel ikke tomhendt hjem fra Idrettsgallaen. Landslagskaptein Patrick Thoresen ble kåret til årets lagspiller.

- Sammen med Jevgeni Malkin var han VMs største profil, og han er en av de beste spillerne i KHL. Det er veldig fortjent at han blir årets lagspiller. Han gjør andre gode, sier Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag