*Nettavisen* Sport.

- Vi må bli mer stabile

Start-trener Tom Nordlie mener laget hans vil bli enda bedre etter ferien som starter mandag.

02.07.05 19:17

Start topper før søndagens eliteserierunde tabellen i eliteserien med 27 poeng på 12 spilte kamper.

- Vi har prestert som forventet spillemessig, men ligger langt høyere oppe på tabellen enn hva jeg forventet, sier Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen.

Før søndagens kamp mot Fredrikstad på bortebane leder Start eliteserien med seks poeng på sine argeste konkurrenter.

- For dårlig bunn-nivå

Han mener Start-laget har mye å gå på.

-Bunn-nivået vårt er fortsatt for dårlig. Vi er skrekkelig dårlige på det svakeste. Vi må jobbe for å bli mer stabile i prestasjonene, sier Nordlie.

Han var til tross for tap mot Vålerenga i cupen tidligere denne uka fornøyd med spillernes innsats.

- Jeg sa til spillerne mine i garderoben etter kampen at vi må bruke en slik kamp for å bli bedre. Det er mye positivt å ta med seg fra kampen. Vi kjørte over Vålerenga i halvannen time, sier Nordlie.

Test etter ferien

Han trives best når overgangsvinduet i eliteserien er stengt siden Start har ikke har samme ressurser som Rosenborg, Viking, Brann og Lillestrøm i jakten på nye spillere.

- Når overgangsvinduet er stengt kan vi også ha fullt fokus på å utvikle de spillerne som er i klubben allerede, sier Nordlie.

Han mener det ikke bare er å hente toppnavn til Sørlandsklubben.

- Vi har et såpass innarbeidet spillmønster at det kan ta to-tre måneder for nykommere å komme inn i det. Det er ikke like lett for alle spillere å tilpasse seg spillemønsteret vårt. Vi ser også nøye på sosialkompetansen før vi henter nye spillere, sier Nordlie.

Søndag spiller Start mot Fredrikstad i eliteseriens siste kamp før fotballferien. Samtlige Start-spillere vil få med seg et egentreningsopplegg som de skal gjennomføre i løpet av ferien.

- Når ferien er over blir det en test. Forhåpentligvis får alle spillerne gode testresultater slik at vi kan konsentrere oss om å utvikle det fotballfaglige, sier Tom Nordlie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.