RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi må få inn spillere

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
Sjekk hvilke bosmanspillere som kan være aktuelle for Brann.

BRANN- AALESUND 1-1:

BERGEN (Nettavisen): - Vi må få inn spillere første august, bedyrer branntrener Rune Skarsfjord til Nettavisen.

Brann har denne sesongen en syltynn stall, som kun teller 17 utespillere. Det tvinger Skarsfjord ut på overgangsmarkedet. Spesielt bak det nye stjerneskuddet Kim Ojo er det tynt.

Problemet til Skarsfjord er at Brann ikke har penger til å betale overgangssummer selv.

Det betyr at klubben må se etter å låne inn spillere fra andre klubber i sommer, eller vente til etter sesongen da de kan signere «bosmanspillere».

Les mer:Må klare seg med syltynn stall

- Kartlagt bosmanmarkedet
Overfor Nettavisen innrømmer Skarsfjord at Brann jakter bosmanspillere i norsk fotball. Grunnen er klubbens økonomi, som fortsatt knebler klubben på overgangsmarkedet.

- Vi har kartlagt bosmanmarkedet, sier Skarsfjord til Nettavisen.

- Hvorfor har klubben gjort det?

- Fordi vi har en prekær økonomisk situasjon, forteller Skarsfjord og understreker at klubben vil se etter spillere som kan komme gratis.

Fornyelser av låneavtaler
En som i dag er på lån, men som trolig ikke får forlenget låneavtalen er brasilianske Juninho. Han fikk nylig et brudd i tåen og er reist tilbake til Brasil. Det er usikkert om spilleren i det hele tatt vil returnere til Norge.

En annen mann som er med på å sikre dekning bak Ojo er uruguayaneren Niklas Mezquida. Låneavtalen hans går ut 1. august. Foreløpig har ikke Brann tilbudt uruguayaneren en ny avtale og Skarsfjord vil ikke kommentere om han er ønsket med videre.

Men nordlendingen innrømmer at han holder et godt nivå.

- Mezquida er en god spiller, sier en kryptisk Skarsfjord til Nettavisen.

Om Brann forlenger med Mezquida, kan klubben klare seg ut sesongen med sin nåværende stall. Skarsfjord er likevel bekymret over nåsituasjonen.

- Det er klart det er en utfordrende situasjon med tanke på kampprogrammet nå og hvor mange spillere vi har i stallen, sier nordlendingen.

Flere å velge mellom
Bosmanjakten er trolig en lur taktikk av Skarsfjord, som lykkes godt med å signere Ojo og Carl-Erik Torp vederlagsfritt.

Nettstedet 100% Fotball listet opp alle «bosmanspillerne» i Tippeligaen onsdag.

Her er et knippe offensive spillere som kunne gitt Brann flere strenger å spille på fremover på banen og som trolig står på Rune Skarsfjords liste:

Jacob Sørensen, Juska Savolainen (Haugesund), Christer Kleiven, Petter Bruer Hanssen (Start), Fredrik Nordkvelle, Øyvind Storflor (Strømsgodset), Pontus Farnerud, Alain Junior Ollé Ollé (Stabæk), Helge Haugen (Tromsø), Jonathan Parr (Aalesund) og Lars Iver Strand (VIF).

I tillegg har førstedivisjonsspillerne Adama Diomande (Hødd), Olav Tuelo Johannesen (Kongsvinger) og Adem Güven (Kongsvinger) levert for sine lag denne sesongen og er på utgående kontrakter. Dermed står også de trolig på listen til Skarsfjord.

Nordlendingen ønsket ikke å kommentere listen overfor Nettavisen og svarte konsekvent «ingen kommentar» når han fikk spørsmål om overganger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere