- Vi må fortsette å kjempe

Foto: Giuseooe Cacace (AFP/Scanpix)

Petter Solberg er offensiv før VM-runden i Australia.

Tredjeplassen fra Rally Sardinia er Petter Solbergs eneste besøk på seierspallen i 2011.

Det betyr kort og godt at årets sesong så langt har vært en liten skuffelse for Norges største rallystjerne.

Mye tyder også på det blir vanskelig å kjøre seg inn på VM-pallen sammenlagt i de fire rundene som gjenstår.

Solberg er i øyeblikket nummer fem – 62 poeng bak tredjeplasserte Mikko Hirvonen.

Østfoldingen har imidlertid ikke gitt opp å stå øverst på pallen i en VM-runde før 2011 er omme. Første mulighet kommer i Australia denne helgen.

- Tøft år
- Det har vært et tøft år for oss, men selvfølgelig kommer vi til Australia for å kjempe om seieren, sier spydbergingen til wrc.com

- Vi må bare fortsette å kjempe. Jeg håper vi kan få ordnet opp i problemene og finne tilbake til toppfarten i dette rallyet, lyder det videre fra 36-åringen.

To femteplasser er Solbergs fasit i de to siste VM-rundene i Finland og Tyskland. Det er ikke helt der spydebergingen ønsker å være. Nå ønsker han seg noe bedre.

- Vi burde være på pallen, men fabrikkteamene utvikler seg i et så høyt tempo at vi virkelig må pushe, fastslår han.

Vant i 2003
Foran helgens kjøring kan 36-åringen om ikke annet hente inspirasjon fra tidligere besøk i Australia. I 2003 gikk han til topps i rallyet – på veien mot karrierens så langt eneste VM-tittel.

Også i 2002 og 2006 endte han på pallen Down Under.

Sist det ble arrangert VM-runde i Australia – i 2009 – var imidlertid ikke det norske håpet på startstreken. Økonomiske forhold gjorde at nettopp den runden måtte prioriteres bort.

- Det blir gøy å kjøre i Australia igjen, sier Solberg – og vet samtidig godt at årets utgave av rallyet kjøres på andre veier enn tidligere.

- Rallyet har en splitter ny base i Coffs Harbour, men normalt sett slår nye rallyer positivt ut for oss, så jeg ser fram til dette, smiler spydebergingen.

Optimistisk Henning
På start i Australia er også storebror Henning Solberg. Han har med seg to sjuendeplasser fra Tyskland og Finland i bagasjen – og er i likhet med Petter offensiv.

- De siste rallyene har gått ganske bra, men jeg vil gjerne pushe enda mer denne gangen og sikre meg en plass blant de fem beste igjen, sier han.

I motsetning til lillebror var Henning med i Australia i 2009. Også det endte med sjuendeplass.

- Jeg vet ikke hva jeg skal forvente denne gangen, men jeg har hørt at veiene er mindre aggressive enn de prøvene som ble brukt i 2009, sier han.

Rally Australia starter med to publikumsetapper torsdag kveld. Deretter venter ytterligere 24 etapper før målgangen søndag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.