*Nettavisen* Sport.

- Vi må glemme Armstrong

Foto: (Reuters/Scanpix)

Fransk Tour de France-legende ber sykkelsporten se framover.

24.01.13 10:51

Bernard Hinault vant bare to færre Tour de France-titler enn Lance Armstrong. Til forskjell fra amerikaneren, beholdt franskmannen sine - også etter karrierslutt.

Fremdeles er Hinault den eneste som har vunnet «de tre store» ved flere enn to anledninger. I tillegg til fem seirer i Frankrike, vant han Vuelta a España tre ganger og giroen ved to anledninger.

Mens Hinault ofte er å se på podiet i touren, vil Armstrong neppe være velkommen etter dopingsaken rundt ham den siste tiden.

- Vi er nødt til å glemme ham
I forbindelse med et besøk i Tour Down Under var 58-åringen først avvisende til å uttale seg om Armstrong-saken, men så ombestemte han seg, skriver Sydney Morning Herald.

- Armstrong er en del av fortiden. Framtiden er det som skjer fra nå og utover, svarte Hinault før han ble spurt om amerikaneren skylder Tour de France en unnskyldning:

- Det er nødvendig å glemme ham (Armstrong). Det er det rette nå, svarte Hinault.

Gadd ikke se Oprah-intervjuet
Den tidligere mesteren, kalt «Grevlingen», ba også de frammøtte ved seansen om å huske på at det er framgang å spore innenfor sykkelsporten.

- Når alle gjøre et like stort antidopingarbeid som sykkelsporten, vil ikke den være noe verre enn andre idretter. Ikke glem det, påpekte Hinault.

- Så du intervjuet med Lance og Oprah?

- Jeg hadde ingen interesse av det.

- Hvordan ble intervjuet tatt imot i Frankrike?

- Jeg har ikke tenkt så mye over det. Det interesserer meg ikke, derfor spør jeg ikke andre om det heller.

Allerede i 2005 publiserte avisen L'Équipe et oppslag med tittelen "Armstrong-løgnen", men det skulle ta ytterligere sju år før den falne sykkelkongen endelig ble avslørt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.