RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

- Vi må glemme Armstrong

Sist oppdatert:
Fransk Tour de France-legende ber sykkelsporten se framover.

Bernard Hinault vant bare to færre Tour de France-titler enn Lance Armstrong. Til forskjell fra amerikaneren, beholdt franskmannen sine - også etter karrierslutt.

Fremdeles er Hinault den eneste som har vunnet «de tre store» ved flere enn to anledninger. I tillegg til fem seirer i Frankrike, vant han Vuelta a España tre ganger og giroen ved to anledninger.

Mens Hinault ofte er å se på podiet i touren, vil Armstrong neppe være velkommen etter dopingsaken rundt ham den siste tiden.

- Vi er nødt til å glemme ham
I forbindelse med et besøk i Tour Down Under var 58-åringen først avvisende til å uttale seg om Armstrong-saken, men så ombestemte han seg, skriver Sydney Morning Herald.

- Armstrong er en del av fortiden. Framtiden er det som skjer fra nå og utover, svarte Hinault før han ble spurt om amerikaneren skylder Tour de France en unnskyldning:

- Det er nødvendig å glemme ham (Armstrong). Det er det rette nå, svarte Hinault.

Gadd ikke se Oprah-intervjuet
Den tidligere mesteren, kalt «Grevlingen», ba også de frammøtte ved seansen om å huske på at det er framgang å spore innenfor sykkelsporten.

- Når alle gjøre et like stort antidopingarbeid som sykkelsporten, vil ikke den være noe verre enn andre idretter. Ikke glem det, påpekte Hinault.

- Så du intervjuet med Lance og Oprah?

- Jeg hadde ingen interesse av det.

- Hvordan ble intervjuet tatt imot i Frankrike?

- Jeg har ikke tenkt så mye over det. Det interesserer meg ikke, derfor spør jeg ikke andre om det heller.

Allerede i 2005 publiserte avisen L'Équipe et oppslag med tittelen "Armstrong-løgnen", men det skulle ta ytterligere sju år før den falne sykkelkongen endelig ble avslørt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere