Gå til sidens hovedinnhold

- Vi må overtale Per Egil

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Selvfølgelig ble det Per Egil Swift (31) som senket det som kan bli hans neste klubb. Men nå vil ”hele” Lyn overtale midtbaneeleganten til å bli værende.

Kampfakta og spillerbørs

VÅLERENGA – LYN 0-1: – Per Egil må absolutt bli i Lyn. Jeg har lenge vært en av pådriverne for det. Han er svært viktig for oss, det ser vi jo i dag, sa Lyns spillende trener Tommy Berntsen (29) til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Lyn best i by’n – og Tippeligaen

Swift spilte en middelmådig kamp mot Vålerenga, men viste matchvinneregenskaper da han scoret et frekt mål på frispark like etter pause. Dermed kan Lyn takke ham for at klubben er klar for toppseriespill også neste sesong.

– Per Egil er en fantastisk fyr og en god spiller. Vi vil ha han med videre, men det er opp til ham selv nå, sa Lyns påtroppende sportsdirektør Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Også klubbeier Atle Brynestad sa at han vil ha med Per Egil Swift videre, så hva er egentlig problemet? Lønnen, er det som er problemet.

Vil ha bedre tilbud

– Jeg fikk et tilbud i sommer som var altfor dårlig, derfor har jeg snakket med både Vålerenga og Lillestrøm. Jeg vil ha bedre betingelser, selv om ikke det er det som betyr alt, sa Swift etter kampen.

Én ting er sikert: Dersom Vålerenga rykker ned (noe som betinger at Tromsø må slå Rosenborg på Lerkendal samt at VIF taper mot Brann), spiller ikke Swift der neste sesong.

– Jeg ønsker å spille i Tippeligaen, det er helt klart, sa han.

Effektive Lyn

Etter en tam førsteomgang, ble kampen egentlig avgjort i løpet av tre minutter etter sidebytte. Først skrudde Swift ballen i mål bak en forfjamset Bolthof, så sparket VIFs Karel Snoeckx Lyns Jonny Hanssen i ansiktet og ble korrekt utvist.

Likevel skapte VIF flere sjanser og var uheldige som ikke scoret.

– Det er jeg ikke enig i. Men ifølge alle avisenes spillerbørser så er Vålerenga det beste laget i Tippeligaen, likevel vinner de jo nesten aldri. Det var en jevn kamp som vi vant fordi vi var taktisk gode. Det er deilig å vise at vi er best i by’n, sa Tommy Berntsen.

Til Bergen for å vinne

Vålerenga åpnet i et forrykende tempo og hadde tre store sjanser før kvarteret var passert. Men de gamle problemene med å sette målsjanser var tilbake. Dermed må Kjetil Rekdals mannskap reise til Brann og Bergen for å ta poeng neste helg – ellers kan det bli en ny runde med kvalifisering om Tromsø vinner på Lerkendal.

– Vi slipper inn et utrolig klønete mål, det er helt utilgivelig, sa Rekdal, som begynte kampen på benken. Men allerede etter syv minutter kom han inn for en skadd Ronny Døhli.

– Nå reiser til Bergen for å ta minst ett poeng, helst tre. Vi må gjøre jobben sjøl, ferdig med den saken, sa Rekdal.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley