Gå til sidens hovedinnhold

- Vi må skjerpe oss

BEOGRAD (TV 2 Nettavisen): Fem seirer av fem mulige, men landslagssjef Åge Hareide er ikke helt fornøyd. - Jeg er ikke sikker på om dette var et skritt i riktig retning, sier han.

SERBIA – NORGE 0-1: Norge slurvet i forsvar, mistet ballen unødvendig på midtbanen og skapte få sjanser. Kampen mot Serbia var langt fra en fest. Sjansestatistikken viste 6-3 til serberne. Og det til tross for at Norge spilte den siste halvtimen med en mann mer på banen.

Ukonsentrert
Men; Norge forsøkte å spille fotball. Og Norge vant. Det var beholdningen etter kampen i Beograd.

- Vi spiller for ukonsentrert, og spiller oss selv inn i mange vanskeligheter. Det ble altfor mange kortpasninger. Vi spiller med altfor stor risiko, og kunne blitt straffet hardt. Derfor er vi mest fornøyd med resultatet. Vi må skjerpe oss, sier Norges assistenttrener, Stig Inge Bjørnebye, til TV 2 Nettavisen.

Hovedtrener Åge Hareide legger til:

- Jeg er usikker på om dette var et skritt i riktig retning. Resultatet var det beste, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Men det er selvfølgelig viktig å lære å vinne. Resultatet var det beste i dag, legger han til.

Vanskelige løsninger
Han skrek til spillerne for å få dem til å slå mer langt da Norge ble presset i 1. omgang. Men meldingen kom ikke frem. Spillerne valgte hele tiden vanskelige løsninger. De ikke bare ville, men skulle spille seg ut via kortpasninger og gjennom midtbanen.

- Det ble overmodig. Vi spilte litt naivt, men dette er en læreprosess. Vi må lære å vurdere risiko. Dette er greit i en læreprosess, men det er ikke greit hvis vi får baklengs, sier Hareide.

Før han skrytende legger til:

- Spillerne mistet aldri troen. De viste stort offensivt mot, skryter han.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget