RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi må skjerpe oss

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
Nå går en inspirert Anders Bardal for seier i verdenscupen.

VIKERSUND (Nettavisen): Anders Bardal var regnet som det sikreste norske kortet før VM i Vikersund. Trønderen har vært best på laget så langt denne sesongen og leder verdenscupen.

Mesterskapet på hjemmebane ble imidlertid en liten nedtur for 29-åringen. I det individuelle rennet ble han bare nummer sju, mens Norge bare ble nummer fire i lagkonkurransen.

- Må skjerpe oss
Dermed måtte verdenscuplederen forlate Vikersund uten medalje. I stedet for veteranen var det ungguttene Anders Fannemel og Rune Velta som stjal det meste av oppmerksomhet.

Rune Velta tok sølv i det individuelle rennet lørdag, mens Fannemel vartet opp med tidenes nest lengste hopp i historien, på 244,5 meter.

Samtidig gikk det norske juniorlandslaget til topps i lagkonkurransen under junior-VM i Tyrkia denne helgen. I det individuelle rennet ble Phillip Sjøen beste norske med en 4.-plass.

- Vi eldre må skjerpe oss litt nå. Det er en vekker. Spesielt Rune har vært fantastisk, helt konge. Det er både artig og inspirerende, sier Bardal til Nettavisen.

- Det er ikke tvil om at det gror godt i norsk hoppsport nå. I løpet av helgen ble det både medalje her i VM og seier i junior-VM, så det er ikke måte på, sier trønderen videre.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Trives godt der
Skiflygings-VM teller ikke med i den totale verdenscupen som Bardal topper. Nå håper 29-åringen å gjøre jobben i de fire verdenscuprennene som gjenstår i vinter.

Nordmannen ville også uansett ledet verdenscupen sammenlagt om VM hadde tellt med, siden nærmeste utfordrer Gregor Schlierenzauer heller ikke fikk full klaff i det individuelle rennet.

Finske Lahti står på programmet allerede tidlig i mars, mens Granåsen i Trondheim, Holmenkollen i Oslo og gigantbakken Planica i Slovenia så venter i tur og orden for hopperne.

- Jeg liker meg veldig godt i de bakkene som er igjen, sier Bardal.

- Jeg ønsker alltid å være på pallen, men var ikke god nok nå i VM. Men jeg klarte å snu det i lagkonkurransen. Det må jeg bare ta med meg videre, sier verdenscuplederen.

- Hva slet du med i VM?

- Jeg var for så vidt fornøyd med sistehoppet mitt i lagkonkurransen og det var en lettelse. Men Vikersund er en vanskelig bakke. Radiusen der er litt tøff, sier 29-åringen.

- Jeg satser litt sent og eksploderer litt på kanten. Da havner jeg litt bakpå og flyr ikke bra nok. Men sistehoppet var et vendepunkt etter den tunge starten jeg fikk på helgen, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Slik er programmet:
Lahti (Finland) - 2. - 4. mars 2012
Trondheim (Norge) - 7. - 8. mars 2012
Holmenkollen (Norge) - 9. - 11. mars 2012
Planica (Slovenia) - 15. - 18. mars 2012

* Den siste nordmannen som vant verdenscupen i hopp sammenlagt var Espen Bredesen tilbake i 1993/94-sesongen. I 2006/07 ble Anders Jacobsen nummer to.

** Anders Bardals beste plassering i verdenscupen sammenlagt kom i 2008 da han ble nummer fem totalt. Østerrikeren Thomas Morgenstern gikk til topps det året.

*** Slik ligger det an i verdenscupen sammenlagt: 1.) Bardal 1139 poeng, 2.) Schlierenzauer, 1095 p, 3.) Kofler, 1061 p, 4.) Stoch, 961 p, 5.) Morgenstern, 910 p.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere