- Vi må skjerpe oss

Foto: Carina Johansen (Carina Johansen)

Norsk ishockeytap mot Danmark.

08.11.13 21:31

Anders Bastiansen scoret to mål da Norge tapte 3-4 for Danmark i fredagens landskamp i ishockey.

Norge var godt med framover, men det norske forsvarsspillet og målvaktsspillet til Lars Volden var ikke patent. Den biten må landslagssjef Roy Johansen forbedre flere hakk fram mot OL i Sotsji.

Norge gikk på et sjeldent tapt for danskene. Norge hadde nemlig ikke tapt for Danmark siden VM i 2002 da lagene spilte i 1. divisjon.

– Vi slipper inn for enkle mål. Vi må skjerpe oss til lørdagens kamp, sa Mats Rosseli Olsen til TV 2.

– Vi har bra kontroll. Vi var klart best, men individuelle feil hos forsvarerne gjør at de kommer for lett til i 3. periode. Dessuten hadde ikke Volden helt dagen, sa landslagssjef Roy Johansen til TV 2.

– Vi bør helt klart vinne en slik kamp ut fra kampbildet, innrømmet Johansen.

Norge virket litt tunge og tamme innledningsvis. Johansen hadde tydeligvis hatt noen tøffe treningsøker under ukens samling på Jordal.

Danskene gikk ut i et litt høyere tempo, og de var dessuten flinke til å presse nordmennene i egen sone. De norske backene klarte ikke helt å stå imot dette høye presset innledningsvis, og danskene utnyttet tafatt norsk spill to ganger.

Skjerpet seg
Stefan Frank var mannen bak begge scoringene. På 2-0-målet var dessuten ikke Volden helt patent. De norske spillerne skjønte etter hvert alvoret og skjerpet seg. Samtidig begynte også det offensive spillet å sitte. Spesielt gode framover var førsterekka med Frölunda-spillerne Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen med Färjestad-spilleren Anders Bastiansen som center.

Norge reduserte i sitt annet overtallsspill for kvelden. Jonas Holøs dundret til på et direkte skudd fra blålinjen. Olsen gjorde grovarbeidet foran målet og fikk dekket den danske målvakten. Kort etter utlignet Bastiansen etter utsøkt forspill fra både Olimb og Olsen.

Holtet haltet av isen
Før de norske scoringene holdt nok Roy Johansen pusten. Marius Holtet haltet av isen med store smerter etter å ha ha fått en vridning i kneet. Etter litt behandling var han på isen igjen mot slutten av perioden. Färjestad-spilleren fikk hvile resten av kampen, men det virker ikke som han pådro seg noen alvorlig skade.

Midtperioden endte målløs, men nordmennene hadde kommet mer og mer med i kampen etter danskenes forrykende åpningsperiode.

I tredje periode utnyttet Bastiansen et norsk overtall da han gjorde 3-2. Ikke lenge etterpå fikk danskene det veldig lett. Hele fem norske spillere hadde havnet bak egen mållinje. Pucken havnet foran mål og den danske kapteinen Morten Madsen fikk det enkelt alene foran Volden med å utligne til 3-3.

Det norske forsvarsspillet var heller ikke på topp da Nichlas Hardt sendte danskene i ny ledelse. En ledelse som holdt kampen ut.

Lagene møtes igjen i Stavanger lørdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.