- Vi må slutte å tenke gull

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Brann-kollapsen fortsetter. Nå mener trener Mons Ivar Mjelde at bergenserne må slutte å snakke om gullkampen.

14.08.06 08:35

VÅLERENGA - BRANN 2-1:

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): - Gullkamp? Altså, vi må slutte å fokusere på tabellsituasjonen. Vi må gjøre noe med det vi kan, bedre prestasjonene og stille best mulig forberedt til neste kamp. Nå skal vi slå Åtvidaberg i UEFA-cupen, så skal vi ta Molde på hjemmebane, sier Mjelde.

Gratis oppsett: Les fotball på mobilen

Skylder på uflaks
Selv om topplaget Brann tapte sin tredje kamp på rad og ser flere lag nærme seg faretruende, mener Mjelde at laget fremdeles spiller god fotball. Det er uflaks og manglende marginer som gjør at de røde tapte igjen, mener han.

- Vi spilte godt og skapte sjanser, så hva mer kan jeg be om? Vi traff tverrliggeren to ganger, og så scorer de på sin første sjanse og treffer på sine skuddforsøk. Vi har ikke de avgjørende marginene med oss, sier Mjelde.

Brann-treneren så Martin Knudsen dundre ballen i tverrliggeren og ned på streken på stillingen 0-0, samt Robbie Winters nikke i tverrliggeren på 0-1.

- Vi kan ha stolpe inn resten av sesongen, og da endrer alt seg. Hadde vi spilt dårlig og ikke skapt sjanser, hadde jeg vært misfornøyd. Men det kan jeg ikke si i dag, sier Brann-treneren.

Berre lekkert
Brann var det beste laget og klart farligst framover, før Jan Derek Sørensen fikk en lang tå på en pasning fra Morten Berre og styrte inn ledermålet.

- Vi hadde to store situasjoner hvor vi kunne scoret, i stedet får vi brudd og så sier det bang i andre enden. I andre omgang handler det om å gamble med tre mann bak og kjøre framover, og det lyktes vi til en viss grad med. Det var nære på 2-2, sier Mjelde.

Like etter pause gjorde Morten Berre akkurat det Martin Knudsen nesten gjorde, dundret ballen i mål til 2-0 med en suser fra 25 meters hold. Da hjalp det lite at VIF-forsvarer Kjetil Wæhler beinet ballen i eget mål på tampen, Brann gikk på nok et tap. Forspranget på seks poeng er nå spist opp, og Lillestrøm passerer Brann på toppen med seier i hengekampen mot Lyn.

- For mye nesten
- Dette var en kamp der det første målet ville bety alt. Det fikk vi, og da får vi bedre flyt. Selv om vi holdt på å rote alt bort på slutten med å gi bort ballen og ikke avslutte angrepene, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Brann-spiss Bengt Sæternes var frustrert etter kampen:

- Det blir for mye nesten på oss. Jeg hadde et skudd og en heading jeg trodde skulle gå inn, men vi har ikke den nødvendige flaksen for tiden, sier han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.