RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi må tåle å tape

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Sist oppdatert:
BRANN STADION (TV2 Nettavisen): Etter sju strake uten tap gikk Brann på en smell mot Lillestrøm mandag. - Vi må tåle å tape igjen, sier en slagen Mons Ivar Mjelde.

BRANN - LILLESTRØM 1-3: Brann har ikke slått Lillestrøm på hjemmebane siden 1994 og de klarte det ikke denne sesongen heller. Hjemmelagets trener var misfornøyd med lagets innsats og synes gjestene vant fortjent.

Spillerbørs og kampfakta

Prestert formidabelt

- Vi må tåle å tape en kamp igjen, sier Mjelde.

- Vi har prestert formidabelt i sju kamper på rad nå, med fem seirer og to uavgjorte kamper som vi også burde ha vunnet, så et tap må vi klare å komme oss igjennom, fortsetter han.

Etter seieren mot Odd før landslagspausen begynte bergenserne å snakke om medalje. Nå må de igjen se nedover på tabellen etter at to av bunnlagene vant sine kamper søndag.

- Mitt mål har hele tiden vært å bli bedre enn vi var i fjor og det skal vi klare, forklarer Mjelde.

- Men vi trenger noen poeng til før vi er på sikker grunn og første lag ut er Bodø/Glimt til helgen igjen.

- Jeg tror vi er ganske sikker med 30 poeng og fem poeng på de siste seks kampene bør og skal vi klare, smiler han.

Omdiskutert

Kanarifuglene var hakket hvassere enn rødtrøyene fra Bergen og vant helt fortjent. De to første scoringene kom etter slapt forsvarsspill fra hjemmelagets side og diskusjonen kommer til å gå om Brann ikke burde hatt et frispark i situasjonen som førte til 2-0.

- Jeg ble felt og mener helt klart at det burde vært frispark, hevder Petter Furuseth Olsen til TV2 Nettavisen.

- For meg så det ut som en grei takling hvor han tok ballen, forklarer kampens dommer Brage Sandmoen seg.

Istedenfor frispark fortsatte spillet og Lillestrøm satte inn 2-0. Ikke lenge etter reduserte Brann til 1-2 med nettopp Petter Furuseth Olsen og hjemmelaget satte inn et ekstra press for å få utligningen. Den kom, men ble korrekt annullert av Sandmoen.

- Helt riktig dømt, innrømmer Furuset Olsen som satte en god gammeldags beinkrok på Frode Kippe før han puttet ballen i mål.

Gjorde hjemmeleksen

Mot slutten presset Brann alt det de var god for, men et kontringsvillig og entusiastisk Lillestrøm-lag laget heller sitt tredje mål og ga seg selv en god følelse dem kan bygge videre på til hjemmekampen mot Rosenborg kommende helg.

- Det jeg er mest fornøyd med er at laget blir med fremover når vi vinner ballen, smiler en glad Arne Erlandsen i garderoben.

- Vi hadde gjort hjemmeleksen vår før denne kampen og vant på at vi holdt laget samlet og satte en stopper for det Brann har vært gode på den siste tiden.

Mer ydmyk

Også Torgeir Bjarmann var fornøyd med lagets innsats.

- Dette gikk mye bedre enn forventet, sier han.

- Vi spiller sjelden 4-5-1, men i dag gikk det på skinner.

- Nå har vi kommet oss vekk fra bunnstriden og fått kontakt med lagene foran oss, men til sammenligning med bergenserne er vi mer ydmyk og velger heller å la medaljene ligge litt til og heller fokusere på neste kamp mot Rosenborg, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere