- Vi må være desperate

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Roy Johansen om den tøffe gruppen i Sotsji.

04.07.14 10:33

ULLEVÅL (Nettavisen): Tirsdag presenterte landslagssjef Roy Johansen troppen som skal representere Norge i ishockey under OL i Sotsji.

Norge skal spille i gruppe med Canada, Finland og Østerrike under turneringen i Russland. Johansen vet at det er en meget tøff oppgave som venter Norge.

- Må være desperate
Som vanlig er Canada blant de største favorittene til å stikke av med OL-gullet. Norges iskrigere møter stjernelaget allerede i første kamp. Den spilles 13. februar.

- Når det gjelder Canada, er det en fordel å møte dem i den første kampen. Det tror jeg. De kommer rett fra NHL og er jo i det kampmoduset. Det kan jo slå begge veier. De skal forflytte seg. Fra en del turneringer har vi sett at Canada ikke er på topp i de første kampene, sier Johansen til Nettavisen.

- Vi har analysert Canada godt tidligere og vet hva vi må være gode på. Samtidig er det et stjernespekket lag. Kanskje et av verdens beste landslag gjennom tidene. Men vi kan ikke ha respekt for Canada. Vi må gå ut i hver kamp og spille som det er den siste kampen vi får spilt i livet. Vi må være desperate. Det må være inngangen til den kampen, sier han.

Johansen mener stjernene til Canada, er blant de aller største som deltar i vinter-OL.

- Canada er godt forspent. De har luksusproblemer stappet oppunder hårrota. Det er stjernespillere der som ikke kommer med til OL. Det som er moro å se, er hvor viktig det er for spillerne å få være med i OL. Det er de største stjernene i vinteridretten. Uten tvil. Når disse gutta er med i OL, er de med på alt. De er med på innmarsjen og alt rundt. Sidney Crosby går rundt i OL-leiren og skriver autografer hele tiden. Det er gøy å se hvor folkelige og flinke de er, til tross for hvor store stjerner de er. Da blir du stolt av å tilhøre hockeyfamilien, sier han.

Canadas OL-uttak blir for øvrig klart senere tirsdag.

- Ikke mye dårligere
Heller ikke Finland blir lett match for Norge. Finnene har også sterke tradisjoner på hockeybanen. Under OL for fire år siden tok finnene bronse. Norge møter Finland 14. februar.

- Finland er også et lag som har mange NHL-spillere. Det er en toppnasjon. Ikke så veldig mye dårligere enn Canada, men litt dårligere. Dette blir også en tøff kamp for oss, sier treneren.

Dermed blir møtet med Østerrike en nøkkelkamp for Norge i Sotsji. kampen som spilles 16. februar må vinnes, mener Johansen.

- Østerrike er en kamp vi må vinne for å komme til kvartfinale. Østerrike er kneppet dårligere enn oss, men i en sånn kamp er det ikke sikkert at det er avgjørende. De har også et par spillere som er bra og kommer fra NHL, sier han.

De fire beste lagene fra gruppespillet - gruppevinnerne pluss den beste gruppetoeren - går automatisk videre til kvartfinale. De resterende lagene fra gruppespillet må gjennom en kvalifisering for å komme videre i til kvartfinale. Skulle Norge ende sist i sin gruppe, vil motstanden trolig bli svært tøff og sjansene for avansement små.

Før alvoret braker løs i russiske Sotsji skal det norske landslaget ha fem treningsøkter på is.

Slik spilles Norges gruppe i OL:
13. februar: Finland - Østerrike, Norge - Canada
14. februar: Canada - Østerrike, Norge - Finland
16. februar: Østerrike - Norge, Finland - Canada

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag