RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi må vinne alle kampene

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
Landslagssjef Roy Johansen spår tøff OL-kvalifisering.

HELSFYR (Nettavisen): Torsdag møter Norge Kasakhstan til første OL-kvalifiseringskamp på Jordal Amfi. Landslagssjef Roy Johansen tror Norge må vinne alle de tre oppgjørene om vi skal kvalifisere oss til OL i Vancouver neste år.

- Det blir en veldig jevn og tett gruppe. Skal vi ta oss videre må vi sannsynligvis vinne alle tre kampene, uttalte Johansen på tirsdagens pressetreff for landslaget.

Torsdag venter Kasakhstan, før Norge videre møter Frankrike lørdag, og Danmark søndag.

Om motstanderne tror Johansen at Danmark blir den tøffeste nøtten å knekke, samtidig som han ser på Kasakhstan som en mulig outsider.

- Kasakhstan er gode individuelt, samtidig som de har flere spillere i den russiske ligaen. De spiller typisk østeuropeisk med god disiplin.

Zuccarello usikker
Med unntak av Ole Kristian Tollefsen som ikke ble frigitt av Columbus Blue Jackets, er det nå kun Mats Zuccarello Aasen som er usikker i forkant av de kommende oppgjørene. Aasen trente mandag med landslaget, men skaden han pådro seg i desember, gjør at det fortsatt er usikkert om han kan spille.

- Jeg er usikker på om jeg kan spille. Vi ser an hva som skjer, og det blir trolig ikke klart før torsdag om jeg kan være med, sier Zuccarello Aasen til Nettavisen.

- Det hadde vært dødskult å være med, samtidig er det liten vits å spille hvis jeg ikke er hundre prosent.

Aasens klubb Modo, og landslagets lege, vil i løpet av torsdag komme til enighet hva som skjer med supertalentet.

Roy Johansen sier til Nettavisen at det er uaktuelt å hente inn en ny erstatter hvis Aasen ikke kan spille.

Grotnes i mål?
Ruben Smith, André Lysenstøen og Pål Grotnes kjemper alle om den viktige keeperplassen på laget. Foreløpig er Grotnes, som storspilte under fjorårets VM i Canada mest aktuell.

- Vi har ikke tatt noen endelig beslutning på keeperplassen. Det gjør vi først torsdag, men sånn som det ser ut nå er Pål Grotnes mest aktuell, sier Johansen til Nettavisen.

Tysklandsproff Tore Vikingstad, som for øvrig gjør comeback på landslaget etter tre år, spår tøffe kamper samtidig som han mener Norge stiller bedre rustet enn tidligere.

- Det er veldig god stemning i laget, og samtlige gleder seg. Vi har flere utenlandsproffer enn tidligere, og de er allerede vant med tøffe tak.

- Vi har en bedre sjanse enn på lenge, sier Hannover-spilleren.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Rått onlinespill: Spill Managerleague her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere