- Vi mangler fotballforståelse

Foto: Tommy Ellingsen / SCANPIX

Men Jan Jönsson er glad for at ting begynner å stemme defensivt.

27.06.11 11:55

VIKING - ROSENBORG 0-0:

STAVANGER (Nettavisen): Rosenborg er fortsatt ikke friskmeldt. Trønderne ligger godt plantet i bunnen av tabellen, og status etter tolv kamper er en ellevteplass på tabellen– langt unna forventingene man har på brakka.

Samtidig vet RBK at det kun er syv poeng opp til gullplass, og 18 kamper igjen å spille.

God Wangberg
Mot Viking gjorde trønderne en solid bortekamp, holdt nullen og var en dommertabbe unna tre poeng, da de ble snytt for straffespark på overtid.

RBK-trener Jan Jönsson har hatt trøbbel med å få forsvaret til å fungere denne sesongen, og trønderne har sluppet inn 17 mål på 12 kamper i år.

Til sammenligning slapp RBK kun inn 24 mål på 30 kamper i fjor.

Nå begynner det endelig å stemme for trønderne bakover på banen.

Anført av en strålende Simen Wangberg (20) i RBK-forsvaret, spilte Rosenborg en god defensiv kamp i Stavanger, og gjorde det vanskelig for Vikings offensive krefter gjennom 90 minutter.

Wangberg ser ut til å ha kapret en fast plass på RBK-laget, og det er lett å forstå hvorfor.

Siden unggutten returnerte fra et låneopphold i Ranheim, har RBK kun sluppet inn to mål på tre kamper, tatt syv poeng av ni mulige og slått LSK ut av cupen. Sammen med stoppermakker Jim Larsen, var Wangberg banens beste spiller mot Viking søndag.

- Begynner å ligne noe
RBK-sjef Jan Jönsson skryter av Wangberg og RBK-forsvaret etter kampen.

- Jeg synes vi har fått en enhet i forsvaret, og det har Simen bidratt til. I tillegg har vi en keeper som holder nullen og står frem, og et lag behøver den tryggheten vi har fått nå. En sterk keeper, en sterk forsvarsfirer og balanse på midtbanen. Nå begynner det å ligne noe forsvarsmessig, skryter Jönsson.

Han angrer ikke på at Wangberg ble lånt ut i starten av sesongen.

- Vi gjorde rett som lånte ham ut til Ranheim. Han var ikke i toppform før sesongen, og vi bestemte sammen at det var best å gå på et lån. Nå har han kommet tilbake og levert bra, og gjør en veldig god kamp mot Viking, skryter Jönsson.

- Mangler fotballforståelse
Wangberg selv, er glad for at han dro på lån til Ranheim.

- Jeg fikk spilt på meg selvtillit, og hadde et veldig bra opphold der. Nå går det bedre og bedre. Vi begynner å bygge relasjoner i forsvaret, og det er viktig. Jeg synes det ser bra ut, sier Wangberg til Nettavisen.

Jan Jönsson var altså fornøyd med det laget hans viste defensivt. Det offensive var han ikke like fornøyd med.

- Det er mye slurv fra vår side, og jeg synes vi bommer på altfor mange enkle pasninger, både i denne kampen og den siste tiden. I perioder mangler vi fotballforståelse og kjapphet i tankegangen, sier Jönsson, og utdyper:

- Fotballforståelsen finnes der, men den forsvinner i perioder. Noen ganger går det for sakte med oss, og vi taper ballen i situasjoner vi ikke bør gjøre det. Tidvis er vi flinke, gjør ting enkelt og bra, men tidvis går ting for sakte med spillerne, sier RBK-sjefen.

Kaptein Mikael Dorsin er enig i sjefens analyse.

- Vi bommer for ofte med avgjørende pasninger. Det handler om å ta riktige avgjørelser om når man skal slippe ballen og når man skal holde på den. Det må vi trene på, sier Dorsin.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag