Gå til sidens hovedinnhold

- Vi mangler selvtillit

Jan Jönsson mener selvtilliten er hovedgrunnen til at det nærmer seg krise på Lerkendal.

FREDRIKSTAD – ROSENBORG 2-0:

FREDRIKSTAD (Nettavisen): Heller ikke i den fjerde serierunden kunne Rosenborg registrere sin første seier i årets tippeliga.

Dermed ligger fjorårets seriemester nest sist med ett poeng, noe som naturligvis ikke er akseptabelt i Trondheim.

- Jeg erkjenner at vi hadde behov for å få med oss en seier herfra, men det fikk vi ikke. vinner fortjent, sier RBK-trener Jan Jönsson etter kampen.

- Er det krise i Rosenborg nå?

- Nja. Jeg prøver å unngå det ordet, men blir ikke sint hvis dere (journalistene) bruker det. Sånn blir det når vi har ett poeng på fire kamper, uttaler Jönsson.

Mangler selvtillit
Daniel Fredheim Holm var nærmest scoring for Rosenborg etter 18 minutter, men headingen gikk i stolpen. Hvis den hadde gått inn, ville kampen blitt annerledes, mener Jönsson.

- Vi hadde hatt behov for å få uttelling der. Når vi ikke får det, går det utover selvtilliten, uttaler svensken.

- I andre omgang forsøker vi å trykke på, men vi gjør mange feil. Feil som jeg ikke har sett av spillerne gjøre før. Det tror jeg har noe med selvtilliten å gjøre, forklarer han videre.

Per Ciljan Skjelbred er enig med si trener at det hadde vært nødvendig med uttelling.

- Vi kom aldri ordentlig i gang. Vi var med i starten, og har en i stolpen, men etter det er det Fredrikstad hele veien, sier midtbanespilleren til Nettavisen.

- Håper det snur
Neste helg kommer Vålerenga til Lerkendal. Der vil Rosenborg være desperate etter poeng.

- Vi har fått dårlig betalt for spillet vårt hittil, så vi får håpe det snur nå. Vi må trene hardt og gå i oss selv, sier Per Ciljan Skjelbred til Nettavisen.

Trener Jan Jönsson har enda ikke vunnet en offisiell kamp for sin nye klubb.

- Det er tungt, men jeg graver meg ikke ned. Jeg må se det som det er og plukke det positive fra det vi presterer, uttaler svensken.

Fredrikstad tok ledelsen etter 27 minutter da Tarik Elyounoussi sendte avgårde et vakkert langskudd som føyk forbi Daniel Örlund i RBK-buret.

I andre omgang doblet hjemmelaget ledelsen. Et frispark gikk gjennom hele feltet, og Daniel Örlund klarte ikke å holde ballen fast. Først på returen var Khalifa Jabbie som satt ballen opp i nettaket.

Rosenborg forsøkte å sette inn en sluttspurt, men Fredrikstad-seieren var aldri truet.

Dermed står Rosenborg med ett poeng etter fire serierunder, mens Fredrikstad nå er på andreplass i Tippeligaen med sine ni poeng.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene