RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi måtte parkere bussen foran mål

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Tottenham forsvarte seg med nebb og klør til kvartfinale i Mesterligaen.

TOTTENHAM - AC MILAN 0-0 (1-0 sammenlagt):

Etter en meget hardkjempet batalje på San Siro kom Tottenham seg unna med en sterk 1-0-seier i den første av to åttendedelsfinaler i Mesterligaen mellom londonlaget og AC Milan.

Men til tross for Peter Crouchs scoring i Milano, var det meste likevel helt åpnet før returen på engelsk jord, og det var ventet at det skulle bli et nytt drama og bikkjeslagsmål om avansementet.

Den helt store fotballkampen ble det likevel aldri på White Hart Lane, selv om nerven selvfølgelig var der i samtlige 90 minutter pluss tillegg. Men da dommeren blåste for full tid hadde ingen funnet nettmaskene.

- Parkerte bussen
Dermed kunne Tottenham juble for kvartfinale i sin første sesong som deltaker i Champions League, mens Milan fortsatt ikke har slått et engelsk lag i turneringen siden de slo Liverpool i finalen i 2007.

- Dette er stort for en klubb som aldri har spilt i Mesterligaen før. Vi drar til San Siro og vinner, og gjør jobben her i kveld. Gutta fortjener all heder og ære, og selv er jeg selvfølgelig strålende fornøyd, sier Peter Crouch til Viasat 4.

- I Mesterligaen spiller vi hele veien mot gode lag, og da er det naturlig at vi blir litt defensive i ny og ne. I dag måtte vi rett og slett parkere bussen foran mål, sier spissen.

Stopperkjempe Michael Dawson mente Milan så absolutt ga Tottenham kamp til siste slutt.

- De tvang oss til å være defensive i dag. Når du ser på laget vårt så har vi mange med offensive fibre, men i dag viste vi en annen side. Alle ga alt, og mer kan vi ikke ønske oss, sier han.

61-39 til Milan
Det var likevel gjestene som tok kontroll i kampen fra start, og i løpet av første omgang hadde Milan ballen klart mest. Ifølge den offisielle statistikken hadde det ballen i 61 prosent av tiden.

Det var likevel målscoreren fra San Siro, Peter Crouch, som kom til den første farligheten på White Hart Lane. Tottenhams fyrtårn gikk opp i en duell med Ignazio Abate på bakre stolpe, og vant, men avleveringen ble upresis og keeper kunne snappe ballen før den nådde Rafael van der Vaart.

Noen ropte også på straffe i den situasjonen, men det var ikke dommeren med på.

Og i stedet tok altså Zlatan Ibrahimovic og Milan mer og mer over i London. Svensken prøvde seg fra distanse etter 16 minutter, men Heurelho Gomes hadde få problemer med å slå til hjørnespark.

Omgangens største sjanse var det imidlertid Robinho som fikk, etter godt forarbeid av Alexandre Pato. Den unge brassen utnyttet en svak utrustning fra Gomes, og kom seg ned mot dødlinjen. Derfra fikk han slått førtifem grader ut mot landsmannen med en fortid i Manchester City, men Robinhos skudd ble avverget av William Gallas på strek.

AC Milan fortsatte å kontrollere spillet de resterende minuttene av omgangen, mens Tottenham virket uvanlig defensive og kanskje litt preget av stundens alvor. Til pause sto det likevel 0-0 mellom lagene.

Sluttspurt uten effekt
Etter pausen våknet endelig Tottenham til liv, mens Milan plutselig ikke fikk til det samme som de så lett gjorde i løpet av de første 45 minuttene.

Det skulle heller ikke gå lenge før Spurs fikk sjanser.

Omtrent rett fra avspark i andre omgang ble det slått et innlegg mot Peter Crouch. Den forvokste spissen fikk imidlertid ikke helt dreis på headingen, og gjestene fra Italia slapp med skrekken.

Minutter senere var den over to meter høye spissen sentral igjen. Steven Pineaar slo opp mot Crouch, som headet tilbake til van der Vaart. Bare et Milan-bein stoppet 27-åringen fra å avslutte.

Etter hvert kom Milan mer med igjen, og i det 65. minutt brøt Thiago Silva et oppspill, som Abate videreformidlet til Robinho. Spissen fikk vippet ballen over Heurelho Gomes, men utenfor målet.

Og nå hadde italienerne tydelig satt inn jakten på det målet de måtte ha.

Etter 77 minutter kunne Pato blitt dagens mann, men skuddet fra den unge brasilianeren gikk på utsiden av nettveggen til Gomes.

På tampen av oppgjøret var Milan på ny nære på da Zlatan Ibrahimovic og Robinho kombinerte bra, men nok en gang så ble avslutningen fra brassen stoppet, og nærmere kom aldri italienerne. Spurs var videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere