RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi mobbet Thierry Henry

Sist oppdatert:
Patrick Vieira forteller at Thierry Henry tidligere var mobbeoffer nummer én i Arsenal. - Han var elendig foran mål. Vi pleide å gjøre narr av ham da han var ny i klubben!

Tirsdag banket franskmannen inn sitt 100. og 101. ligamål for Arsenal, da London-laget slo Southampton 2-0. Henry brukte bare 160 kamper på å nå 100 mål - bare Alan Shearer har klart det raskere.

Ifølge Vieira er det ikke mye igjen av den Thierry Henry som kom til Arsenal fra Juventus for 120 millioner kroner i august 1999, blottet for selvtillit og med alt å bevise.

Den tidligere Monaco-spissen hadde fått merkelappen "fiasko" i Serie A, etter å ha vansmektet som flankespiller hos Juventus. Henry følte presset da Arsene Wenger hentet ham til Highbury og omtalte ham som måltyv.

Det tok franskmannen åtte kamper å finne veien til nettmaskene i sin nye klubb. Siden den gang har Henry vokst til å bli en av verdens aller mest effektive spisser - ifølge lagkamerat Patrick Vieira "verdens beste spiss".

- Jeg husker hvordan vi gjorde narr av Thierry de første månedene etter at han kom til klubben. Han brente enormt med sjanser, sier Vieira til Sky Sports. Nå hyller imidlertid midtbanemotoren sin lagkamerat for måten han har utviklet seg siden.

- Han har jobbet steinhardt med å bli bedre innenfor 16-meteren, og er blitt så god at man forventer scoringer i hver eneste kamp. Han skaper sjanser, han scorer mål og er ikke egoistisk foran mål. Bare se så mange målgivende han har, skryter Vieira.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere