*Nettavisen* Sport.

- Vi revolusjonerte sporten

Foto: Chris Graythen / AFP

Lance Armstrong om doping, syv Tour de France-seire og hans siste ritt som profesjonell.

13.01.11 18:34

Lance Armstrong er klar for sitt siste ritt som profesjonell utenfor USA. Sammen med Robbie McEwen, Gregory Rast, Robert Hunter, Markel Irizar, Ben Hermans og Manuel Cardoso skal han representere laget han selv var med å stable på beina, Team RadioShack. The Boss kan fortelle at han ikke tar turen til Australia for å være tilskuer.

- Jeg har ikke fløyet halvveis rundt jorden for å sitte i feltet. Det kan jeg garantere. Jeg føler at jeg blir sterkere for hver dag som går, forteller Armstrong til Herald Sun.

Bli med i procycling.nos Tour Down Under-konkurranse!

Med Robbie McEwen får laget en ny dimensjon, mener sjefen selv.

- Tilførelsen av Robbie til laget er en stor sjanse for oss, ikke bare for dette løpet. Vi har aldri hatt en toppsprinter hos oss, så det blir en ny opplevelse, forteller Lance til eurosport.com.

- Sykling prøver hardere enn noen annen
Amerikaneren er positiv til sportens fremtid. Han mener de positive testene som dukker opp sier mest om antidoping-arbeidet som gjøres i sykkelsporten.

- For meg er de [positive prøvene] et resultat av at sporten prøver hardere enn noen annen sport, uttaler 39-åringen i følge cyclingnews.com.

- Jeg vet at hvis man hadde testet som i sykling i enhver annen idrett, spesielt en som er like krevende, ville man endt opp med like mange, om ikke fler, positive prøver, fortsetter mannen fra Texas.

LES OGSÅ: - Jeg savner Greipel

Dopingbeskyldningene mot Armstrong vil alltid være der. Mest nylig er det den irske journalisten Paul Kimmage som har beskyldt verdensmesteren fra Oslo i 1993 for bruk av doping. Etter å ha snakket med Floyd Landis om temaet i syv timer var Kimmage overbevist om sannheten i beskyldningene.

- Du må være psykopat for å finne på det detaljnivået han (Landis) kunne gi meg om hva som foregikk i det laget (US Postal), sier Kimmage om informasjonen han fikk fra Armstrongs tidligere lagkamerat.

Lance Armstrong ville ikke kommentere irens uttalelser.

- En helt ny tilnærming til sporten
Det er ingen hemmelighet at han har vunnet Tour de France syv ganger, selv tror han at han vet hva hemmeligheten bak suksessen var.

- Vi revolusjonerte måten man trener, måten man bygger lagmoral, måten man sjekker løypene på forhånd, måten man kjører ritt, måten man selger sporten og måten man forteller om sporten.

- Jeg gjorde mitt beste og ingen trenger å gi meg en plakett eller en statue, det har vært godt for meg på mange måter, det har vært en bra tur, avslutter Armstrong.

Mer Down Under-stoff fra procycling.no:
* Sky går for gull Down Under
* Kristoff: - Jeg kan slå Cavendish
* - Lett å fyre opp Cavendish

* - Personlig ser jeg frem til slaget mellom Cav og Greipel
* Mestermøtet
* - Skal ødelegge sprintidyllen

HTML EMBED

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.