RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(scanpix)

- Vi så ut som et bunnlag

Sist oppdatert:
BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): Tromsø-trener Otto Ulseth bekrefter at tabellen ikke lyver.

HAM-KAM - TROMSØ 3-2: Tromsø-trener Otto Ulseth var langt i fra fornøyd med laget sitt etter kampen. Til tross for en bra sluttspurt, holdt det ikke til poeng. Dermed ligger ”gutan” på nestsist på tabellen.

- Vi tapte fortjent i dag og det var første gangen i år. I denne kampen var det også første gangen vi så ut som et bunnlag, mente Ulseth.

Han syntes spesielt det ble gjort elementære feil i forsvarsspillet og duellspillet.

Spennende nykommere
Tromsø var tafatte og upresise i størstedelen av kampen og det så virkelig helsvart ut da hjemmelaget la på til 3-0 i starten av andre omgang.

- Det var mye som gikk galt i dag, innrømmer Tromsø-treneren.

Han så likevel lyspunkt i noen av nykommerne, som gjorde sine saker bra, og den sterke spurten, som faktisk var nære på å gi poeng. Ulseth trakk fram den omdiskuterte spilleren Runar Normann, som produserte en del farlige innlegg, i tillegg til lynraske Stephen Ademolu, som var en trussel i starten av kampen.

Men TIL-håpet på slutten ble som vanlig forårsaket av en gammel kjenning.

Det var selvfølgelig Ole Martin Årst som ga Tromsø håp med sine to scoringer. Den første en herlig heading i krysset etter et Normann-innlegg. Den andre var en gavepakke fra Ham-Kam-keeper, Eddie Gustavsson, som slo Årst sitt innlegg i eget mål. Årst fikk en kjempesjanse på tampen til å gjøre 3-3, men Gustavsson gjorde det godt igjen ved å blokkere skuddet. Dermed ligger Tromsø på nedrykksplass med bare ”nabo” Bodø Glimt under seg på tabellen. På toppen av det hele måtte førstekeeper, Borch, hinke av banen med en strekkskade som nok holder han ute av spill i flere uker.

Farlig angrepsduo
I hjemmegarderoben var det atskillig høyere stemning. Naturlig nok var Ståle Solbakken veldig fornøyd med poengene, selv om han ble skremt på slutten.

- Jeg er veldig skuffet over de siste tjue. Da var vi latterlige. Vi ble slitne og inviterte til bølgefotball. Det er Tromsø best på i Norge, kommenterte Solbakken.

Han var imidlertid meget godt fornøyd med sitt nye spisspar, Espen Olsen og Markus Ringberg. Begge kom på scoringslisten, men viktigst av alt var at de komplimenterte hverandre. Det fikk man se et godt eksempel på da Ringberg stusset igjennom Olsen som scoret sikkert. Olsen la i tillegg opp til 1-0 målet til Petter Vaagan Moen. Det var lærebokstoff!

Banens beste, Espen Olsen, satt mye på benken i vår, men har blitt et førstevalg etter at klubben handlet inn to nye spisser i sommer.

- Jeg har fått en ny giv. Marcus er en veldig positiv og markant person både på og utenfor banen. Vi har funnet tonen. Vi tenker mye likt og det stemmer for oss nå, forklarer en lykkelig, selvsikker spiss. Det var også tydelig å se at Ringberg brakte inn en ny dimensjon i laget ved å være den «target-mannen» som hedemarkingene så lenge har savnet.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere