- Vi så ut som oppvarma lik

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Petter Thoresen har ingen anelse om hvordan denne karen skal stoppes.

31.03.11 22:08

SPARTA - STAVANGER 6-1:

SARPSBORG (Nettavisen):

- Dette var vel et lite mareritt. Eller kanskje et stort, konstaterer Petter Thoresen overfor Nettavisen etter at hans Stavanger Oilers ble feid av isen i den første NM-finalen mot Sparta i Sarpsborg.

- Jeg er veldig overrasket over at vi gjør en så slett innsats i en NM-finale, legger Stavanger-treneren til.

- Vi må ta kritikk
Henrik Malmström gjorde som han ville foran 3003 begeistrede hjemmefans. Svensken var med sine fem poeng hovedansvarlig for at finaleserien åpnet med en utklassingsseier.

Spørsmålet er hvordan Oilers skal klare å stoppe Malmström i neste kamp.

- Det er litt verre, ja, innrømmer Thoresen.

- Han så ut som han var pigg nok i beina. Men jeg synes det var flere på Sparta som så ut som Malmström i dag. Det skal Sparta ha ære for. Vi må ta kritikk for at vi ser ut som oppvarma lik, konkluderer han.

Poengkonge
Henrik Malmström kom til den første NM-finalen i ishockey som beste poengplukker i sluttspillet. Det var med andre ord ikke slik at Stavanger Oilers ikke visste om ham.

Det virket bare slik.

32-åringen fra Kristianstad sør i Sverige stod bak nesten alt som skjedde i første kamp i finalens best-av-sju-serie.

På hælene fra start
Stavanger Oilers havnet på hælene fra første dropp, og kom nesten under i målprotokollen da Jonas Solberg Andersen snek seg inn bak forsvaret til Oilers før han ble stoppet av keeper Antti Ore.

Sparta presset også Oilers til å ta utvisninger, og det ble kostbart for bortelaget.

I spill fem mot tre kunne Malmström sette inn 1-0 etter pasning fra Jonas Elofsson etter 10.42 minutter av førsteperioden.

Snaut fem minutter etter gikk Tommy Kristiansen rundt buret og fortsatte like godt foran mål da ingen viste interesse av å hindre ham, før han satte inn 2-0 mellom beina på Ore. Malmström noterte seg for en assist her.

Soloshow
Christopher Henriksen fikk stå helt alene da han banket inn 3-0 etter pasning fra Robin Dahlstrøm bak mål.

Så kom kanskje den største godbiten i første periode:

Henrik Malmström tok med seg pucken fra egen sone, avanserte langs vantet på høyresiden helt til han nesten var bak Stavangers mål. Selv ikke landslagsbacken Henrik Solberg klarte å stoppe svensken, som fløy som et olja lyn gjennom Oilers-laget.

I stedet for å avslutte selv, spilte han pucken ut til Niklas Roest, som helt uforstyrret kunne sette inn 4-0.

Det var trampeklapp fra hjemmefansen da lagene skøytet til pause.

Oilers prøvde
Petter Thoresen forsøkte å blåse liv i Stavanger Oilers, som virket mer inspirert i starten av andre periode. Det tok imidlertid ikke lang tid før Sparta igjen begynte å dominere, og Stavanger igjen virket passive defensivt.

Dion Knelsen satte inn 5-0, og hjalp samtidig Malmström til nok et assistpoeng, i et overtallsspill midtveis i andre periode.

Malström spilte deretter fri Solberg Andersen, som denne gang satte på korrekt porto og dermed fikk pucken helt fram til nettmaskene.

Dette var svenskens femte poeng. Hans tyvende i sluttspillet. På ti kamper.

Snorre Hallem reduserte til 1-6 åtte minutter før slutt.

Neste kamp spilles i Stavanger allerede søndag, og én ting er sikkert:

Skal Stavanger Oilers gjøre dette til en spennende finaleserie, må Henrik Malmström nøytraliseres bedre. Det virker urealistisk å stoppe ham helt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.