RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi satte en støkk i dem som de aldri glemmer

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Norge vant lagkonkurranse i hopp for første gang siden mars 2010.

Norsk hopp er på vei tilbake til gamle høyder (lengder, om du vil). Anders Bardal står med én andreplass og én tredjeplass på de to siste konkurransene, og lørdag kom Alexander Stöckl sin aller første seier som landslagssjef.

De norske hopperne, som ikke har vunnet en lagkonkurransen siden mars 2010, tok en knusende revansje etter den skuffende niendeplassen i laghopp for to uker siden, og vant foran Østerrike i Harrachov.

- Dette har de jobbet for så lenge, å kunne ta østerrikerne. De har aldri nærmet seg. Da er det deilig å se at de grepene som ble gjort i sommer får uttelling nå, sa den tidligere hopperen Espen Bredesen til NRK.no etter rennet.

- Dette er mye større enn vi skjønner. Når vi slår dem med så mye, synes jeg vi knuser dem. Nå har vi satt en støkk i dem som de aldri glemmer, mente den tidligere hopperen.

Bardal hoppet lengst av alle
Det norske laget, bestående av Tom Hilde, Bjørn Einar Romøren, Vegard Sklett og Anders Bardal, lå 19,3 poeng bak østerrikerne etter den første omgangen.

I finaleomgangen hoppet både Hilde, Romøren og Sklett solid, med henholdsvis 138, 136 og 130 meter, mens østerrikeren David Zauner misset.

Før de siste hoppene ledet Norge dermed med 15,5 poeng.

Gregor Schlierenzauer, som normalt er meget solid, landet på kun 121 meter, mens Norges ankermann, Bardal, klinket til med konkurransens lengste hopp på 139 meter.

Dermed vant Norge - 37,7 poeng foran Østerrike, som før konkurransen sto med ni strake seiere i laghopp.

Anette Sagen vant for første gang på to år
Også Anette Sagen revansjerte seg lørdag, etter lang tid med dårlige resultater. Den norske hopperen har ikke vunnet en internasjonal konkurranse på to år.

I kontinentalcupen på hjemmebane i Tveitanbakken klatret hun endelig øverst på ballen.

Sagen hoppet 97,5 meter to ganger, og med 259 poeng slo hun østerrikeren Daniela Iraschko med ett poeng.

- Sjetteplass var mitt beste resultat i fjor, og så slår jeg verdens beste i dag. Om jeg er glad? Dette er utrolig deilig. Jeg er bedre trent enn noen gang, og så har jeg vært skadefri. Teknikken sitter veldig bra. Det er moro når jeg får en sånn opptur, sa Sagen etter hoppseieren, ifølge NTB.

Informasjonssjef i skiforbundet, Claes-Tommy Herland, var på plass i Notodden og så Sagens seiershopp.

- Jeg har ikke sett henne så glad noen gang, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere