*Nettavisen* Sport.

- Vi savnet Liv Grete

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Odd Lirhus innrømmer at han ville hatt med en Liv Grete Skjelbreid Poiree i toppform på jaktstarten. – Selvsagt savnet vi henne, sier kvinnetreneren.

06.03.05 15:36

De norske jentene havnet langt bak teten på jaktstarten i VM søndag. Gro Marit Istad Kristiansen ble beste norske jente med sin 10. plass, mens Linda Tjørhom ble nummer 14 og Tora Berger endte på 19. plass.

- Selvsagt skulle vi hatt med Liv Grete. Men vi står bak hennes avgjørelse om å droppe jaktstarten, med bakgrunn av den formen hun er i nå, fastslår Odd Lirhus til TV 2 Nettavisen.

Sa nei for Liv Grete
Liv Grete Skjelbreid Poiree, som tok hele fire gull i Oberhof-VM i fjor, endte på 37. plass på sprinten og valgte sent i går kveld å droppe både jaktstarten i dag og normaldistansen tirsdag.

- Det var en beslutning vi tok for henne og med henne. Hun har tidligere sagt ja til for mye, og derfor deltok vi avgjørelsen i samarbeid med henne, forklarer Lirhus.

Han fortsetter:

- Men det betyr mye for et lag å ha en som kan hevde seg i toppen. Hva ville de norske landslagsgutta vært uten Bjørndalen i VM? Jo, resultatene hadde vært fiasko, mener Lirhus.

I trening
Landslagssjef for skiskytterlandslaget, Arne Idland, påpeker at Liv Grete Skjelbreid Poiree satser for fullt på stafetten, og skal etter planen trene i Hochfilzen søndag ettermiddag og delta på fellestreninger resten av uken.

- Hun skal trene i kveld, og føle se ann formen etter hvert. Målet hennes er å gå stafetten, bekrefter han.

Skjelbreid Poiree fikk fredag konstatert at hun har en virusinfeksjon i kroppen, men ifølge landslagslege Lars Kolsrud er hun stadig på vei til å bli helt frisk.

- Formen hennes blir stadig bedre, og det viktig for henne å få trent bra frem mot stafetten. For de yngre utøverne er det viktig å ha Liv Grete på plass på stafettlaget, fordi hun representerer erfaring og rutine, sier legen til TV 2 Nettavisen.

Lirhus usikker
Kvinnetrener Lirhus vil imildertid ikke slå helt sikker fast at Skjelbreid Poiree går stafetten.

- Er hun syk på stafettdagen, kan må hun stå over. Så jeg kan ikke si hundre prosent sikkert at hun stiller, men det er jo planen, hevder Lirhus, som bare var middels fornøyd med den norske innsatsen i VM-dronningen fra Oberhofs fravær på jaktstarten søndag.

- Gro Marit gjør et bra løp, men mangler det lille ekstra som skal til for å hevde seg i toppen. Det ligger i skytingen, mener Lirhus.

- Men både Linda Tjörhom, Tora Berger og Gro Marit Istad Kristiansen har løftet seg denne sesongen totalt, selv om de ikke har hatt Liv Grete å konkurrere mot. Så det må vi ta med oss videre, konstaterer Lirhus.

Tyske Ushi Disl, som også tok gull på sprinten, vant jaktstarten foran kinesiske Xianying Liu og Olga Zaitseva fra Russland.

Fire bom
Disl vant med tiden 33.32,5, og hadde totalt fire bom. Alle de seks første noterte seg for øvrig for fire strafferunder på jaktstarten.

Gro Marit Istad Kristiansen på 10. plass hadde også fire bom, men takket være god fart i sporet tok hun turen oppover på listene etter sprinten.

- Jeg er fornøyd med plasseringen, og formen er på topp. Dette lover bra for den videre innsatsen i VM, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.