*Nettavisen* Sport.

- Vi skal forsterke

Foto: Tommy Ellingsen/Scanpix

Men Rosenborg er ikke ute etter hva som helst.

04.07.11 09:44

ROSENBORG - SARPSBORG 08 4-0:

TRONDHEIM (Nettavisen): Rosenborg har etter en treg serieåpning, med seier først i femte forsøk, begynt å få fart på sakene. Laget fra Trondheim har jevnt og trutt plukket poeng den siste måneden og viste tidvis veldig godt spill da de slo Sarpsborg 08 4-0 hjemme på Lerkendal søndag kveld. Dette er godt å ha med seg når Europacup-eventyret snart er i gang igjen.

Det første hinderet mot drømmen om spill i Europa er Breidablikk fra Island. Dette er et lag RBK skal slå, men likevel ikke et enkelt hinder å komme forbi mener RBK-trener Jan Jönsson.

- Det er absolutt ikke et lag vi skal ta for lett på. De har vunnet serien i Island og er ikke noe vi bare passerer forbi, sier RBK-sjefen til Nettavisen.

Vi skal forsterke
For å gjøre det godt utenfor Norge er det viktig at RBK beholder, og eventuelt henter inn nye spillere.

I forhold til spillerjakten sier Jönsson at han håper de beholder viktige spillere, men må likevel jobbe ut i fra at de skal forsvinne.

- Vi skal forsterke, uansett om det forsvinner spillere eller ikke, sier han til Nettavisen.

Sportslig leder Erik Hoftun mener det er umulig å svare på hvor dagens RBK-lag står i forhold til Europa.

- Det er en lang vei å gå, men vi er også strålende fornøyd med Europa League. Det er viktig både sportslig, og så klart økonomisk for klubben, sier den gamle stopperkjempen til Nettavisen.

Når det gjelder det å hente inn nye spillere mener han de må finsikte laget de har nå og hva de trenger.

- Vi kan ikke bare hente for å hente, vi må være sikker på hva vi får gjennom å handle nye spillere, sier Hoftun.

Målet er Europa
Det er mange unge spillere i dagens RBK-tropp, men noen på laget har likevel vært med på store Europa-eventyr tidligere.

Fredrik Winsnes (35) er en av dem. Winsnes mener det å måle RBK med resten Europa er vanskelig, men mener likevel laget har noe på gang.

- Jeg er ikke bekymret, men det offensive må vi forbedre. Vi må også lære oss å utnytte overganger bedre om vi skal lykkes i Europa, sier veteranen til Nettavisen.

Om de ikke når Europa er Winsnes noe mer forsiktig i uttalelsene:

- Om vi ikke når Champions League eller Europa League, så må vi se på det som læring, men så klart, det er målet vårt og når man ikke når målet er det en skuffelse.

Når det gjelder spillerjakten ønsker han nye spillere velkommen, men mener de i troppen er gode nok og at ungguttene har levert bra i år.

- Det fokuset på at vi trenger nye spillere fra dag en, er ikke bra for ungguttene mentalt. Man kan få en følelse om at man ikke holder mål, men det gjør ungguttene vi har i troppen så absolutt, sier Winsnes til Nettavisen.

- Må være heldige
Per Ciljan Skjelbred er klar for en ny tur i Europa med RBK, men er klar over at det er en lang vei dit.

- Vi må være heldige i trekningene, samtidig som vi må spille veldig godt. Vi kan møte noen veldig gode lag senere i kvaliken, men først skal vi slå Breidablikk, sier midtbanespilleren til Nettavisen.

Selv om kvaliken kan bli vanskelig for RBK, er Skjelbred klar i sin tale hvis det skulle ende uten Europacupspill denne høsten.

- Det vil være en gedigen skuffelse. I en klubb som Rosenborg så er Europa et stort mål hvert år, sier Skjelbred til Nettavisen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.