*Nettavisen* Sport.

- Vi skal ikke selge klubben

Foto: Pa Photos

Eierne av Leeds United skal nemlig ha andre planer.

22.03.13 15:26

Onsdag skrev Nettavisen om den tidligere storklubben Leeds United, som ble kjøpt opp av Gulf Finance House i desember 2012. I selskapets årsmelding for 2012 kommer det fram at selskapet har en plan om å selge klubben så fort som mulig.

Nå avkrefter de nye eierne at dette stemmer.

Ifølge en pressemelding fra GFH på klubbens hjemmeside har klubben kun planer om å få inn flere investorer.

- Siden GFH Capital tok over eierskapet av Leeds United, har selskapet oppfylt sitt løfte om å investere i klubben. 10 millioner pund har allerede blitt brukt til å forsterke stallen, samt andre formål.

- Vil fortsette å investere i klubben
Selskapet skriver videre at de vil fortsette å gi klubben økonomisk støtte etter behov.

- Per dags dato har GFH Capital oppfylt selskapets løfter og planene forblir de samme – å samle en gruppe med investorer som kan gi Leeds United den beste posisjonen både på og utenfor banen på sikts, skriver selskapet.

Dermed er det kanskje noen Leeds-supportere som puster lettet ut.

Storhetstid på 60- og 70-tallet
Leeds United hadde sin storhetstid på 60- og 70-tallet under manager Don Revie, som i perioden mellom 1965 og 1974 aldri fikk en plassering utenfor topp-fire. Under Revie tok klubben blant annet to seriegull, da de vant i 1968-69-sesongen og i 1973-74, samt flere cupgull.

Klubben var også med å hevde seg i toppen av Premier League på 90-tallet og starten av 2000-tallet, men finansielle problemer skulle etter hvert ødelegge for klubben, som rykket ned fra Premier League i 2004.

Leeds ligger for øyeblikket på en tiendeplass i Championship.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag