*Nettavisen* Sport.

- Vi skal knuse jentene

Foto: (Cornelius Poppe/Scanpix)

Tord Asle Gjerdalen er i superform. Det skal landslagsjentene få merke.

15.03.08 18:25

ST. CATERINA (Nettavisen): Gjerdalen ble beste nordmann på fjerdeplass i Tour de Ski tidligere i sesongen. Den gangen var det seks renn på åtte dager.

Verdenscupavslutningen i St. Caterina er en mini-tour, med tre renn på tre dager. Og igjen står 24-åringen fra Holeværingen fram som Norges beste allrounder.

Fredag ble han nummer to i prologen, 3,3 km skøyting. Lørdag fulgte han opp med tredjeplass på 20 km klassisk fellesstart. Dermed lukter det pallplassering også i søndagens 15 km fristiljaktstart, der vinneren stikker av med 200 verdenscuppoeng. Det er mye vann mellom båtene i teten, og Gjerdalen mye skal skje om ikke Gjerdalen beholder sin tredjeplass.

Tøff quizduell
- Taktikken blir den samme som i dag, nemlig å gå kontrollert, sier Gjerdalen, som fikk full uttelling for det lørdag. Han kviknet skikkelig til på sisterunden, og plukket mange plasseringer.

Selv om ingen verdenscuppoeng deles ut før søndag, skal Gjerdalen ut i en ny prestisjefylt konkurranse lørdag kveld. Det er nemlig tredje og avgjørende dag i quizkonkurransen mellom herreløperne, dameløperne og støtteapparatet.

Damelaget stakk av med seieren torsdag, da Therese Johaug og Marthe Kristoffersen sto for spørsmålene. Fredag kveld utliknet herrelaget, etter omkamp, da trenerne Egil Kristiansen og John Arne Schjetne var quizmastere.

- I kveld skal vi knuse jentene, lover Gjerdalen.

- Sitronen er skvisa
Lørdag er det Tor Arne Hetland som står for spørsmålene.

- De er klare. Det blir en skikkelig allroundquiz, smiler Hetland.

Lørdagens innsats i løypa var det imidlertid ingen grunn til å smile over. Hetland ble bare nummer 50, nesten fem minutter bak vinneren Vincent Vittoz.

- Jeg tror sitronen er skvisa for i vinter. Trøsten er at jeg har gått mange gode skirenn tidligere i vinter, sier mannen som vant Engadin skimaraton sist helg.

For Petter Northug ble lørdagen en sportslig opptur. Åttendeplass i et klassiskrenn på 1800 meters høyde er ikke noe 22-åringen kalkulerer med.

Northug døden nær
- Jeg er egentlig ikke god nok til å klare en så god plassering, innrømmer han.

Igjen var det viljestyrken som reddet dagen.

- Jeg husker ikke stort av sisterunden. Det var en skikkelig nær døden-opplevelse. Dette er neppe sunt og anbefales ikke, sier Northug, som i motsetning til Tord Asle Gjerdalen ikke har noen som helst ambisjoner for quizduellen.

- Der er jeg desidert dårligst. For meg er quizen som en skoletime. Jeg prøver å lære, sier Petter Northug.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.