*Nettavisen* Sport.

- Vi skal vinne igjen neste år!

Foto: Morten Holm (Scanpix)

I natt ble Kjetil Rekdal og Vålerenga-gutta mottatt som helter på Rådhusplassen. Se bildene her!

30.10.05 08:35

BOHEMEN PUB/OSLO (TV 2 Nettavisen): Kjetil Rekdal hadde en klar beksjed til flere tusen Vålerenga-supportere som samlet seg i gullrus på Rådhusplassen i Oslo ved midnatt:

- Nyt kvelden! Vi skal vinne igjen til neste år! ropte Vålerenga-treneren.

Oslo sentrum, og VIF-puben Bohemen især, tar helt av lørdag kveld. Utenfor Vålerenga-Klanens egen pub i sentrum står køen langt bortover gata. Men akkurat i kveld er det ingen sure miner av den grunn. I stedet synger hele køen fotballsanger om Oslos stolthet.

Inne på puben bobler stemningen over.

- Helt sinnssykt. Vif fortjener dette. Vi får hjelp av Fredrikstad i dag, og spesielt Steinar Sørlie skal ha en stor takk, sier Pål Hegg til TV 2 Nettavisen.

Sammen med kameraten Fredrik Iversen prøvde han alt han kunne for å få tak i billetter til kampen i Skien, men måtte gi opp på grunn av det de kaller «syk etterspørsel». De depper imidlertid ikke over å måtte feire gullet på Bohemen.

- Det å være i Oslo når Vålerenga vinner seriegull er helt spesielt. Gullet kommer hjem til Oslo etter 21 år! VIF er best, jubler Fredrik Iversen til TV 2 Nettavisen.

- Korrekt annullering
Lenger inn i lokalet står Stig Setså, og nærmest danser med seg selv av glede.

- I kveld blir det en sinnssyk, hemningsløs feiring. Jeg aner ikke hvem jeg er eller hvor jeg er i morgen, sier Setså til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

-

Hva betyr gullet for VIF og for Oslo by?

- Gullet betyr absolutt alt for Enga, og nesten alt for Oslo. Vålerenga, Lyn og Lillestrøm er en bastion sammen, og sånn bør det være. Hvis du ser demografien av Norge, så er det helt naturlig. Trondheim er ikke akkurat verdens navle. Forresten, se hvor Rosenborg skal spille neste år. Ikke i Champions League, smiler Setså.

Han har sett offside-situasjonen fra Kristiansand stadion, der Start fikk en annullert scoring seks minutter før slutt, men er ikke i tvil om at dommeravgjørelsen er korrekt.

- Jeg har dømt fotball i 20 år, og mener at det ikke er noen tvil. En lillefinger innenfor, så er det offside. Og avblåsningen var helt korrekt, sier han.

Sorg på Karl Johan
- Bedre at de tapte selv denne gangen, at de ikke har andre å skylde på slik som sist Aalesund rykket ned, sier en betuttet Vegar Lauvås.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han unner imidlertid Vålerenga ligagullet

- Helt greit at VIF vinner, siden de var så nær i fjor, sier han.

Start-supporterne på Oslos hovedgate vil helst ikke uttale seg om Vålerenga, men gir dommeren på Kristiansand Stadion skylden for at sørlandsklubben ikke er seriemester.

- Helt idioti, sier Julie Mosby, om annulleringen i Kristiansand.

- Start har uflaks. Vi sløser med sjansene, legger hun til.

Gjengen har ingen planer om å bli værende i Oslo sentrum utover kvelden.

- Vi skal hjem til Rønningen Folkehøyskole og deppe, sier Emma Solevågseide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.