RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi skal vinne kamper

(FOTO: JAN-MORTEN BJØRNBAKK/SCANPIX)
Sist oppdatert:
To sesonger som tippeligatrener har gitt to nedrykk for Ivar Morten Normark. I tredje forsøk berger han i det minste plassen.

Oversikt over Tromsøs treningskamper ligger her.

TV 2 Nettavisen tror Tromsø blir nummer ti i årets eliteserie. Ivar Morten Normark vil helst ikke si så mye om hva han tror på, rent plasseringsmessig.

- Jeg tror vi har muligheten til å vinne fotballkamper, kanskje opptil flere. Men hva det holder til? Ingen anelse, sier Normark.

Faktum er at han i sitt første år som Tromsø-trener råder over en betydelig sterkere spillermaterie enn i sine to første år i Tippeligaen med Aalesund.

Nytt system
Før seriestarten har spillesystemet skapt debatt i Ishavsbyen. I 2004 hadde Per-Mathias Høgmo stor suksess med 4-2-3-1. I fjor la Steinar Nilsen om til 4-3-3 da Tromsø berget tippeligakontrakten med en forrykende høstspurt.

Ivar Morten Normark har bestemt seg for å ta utgangspunkt i 4-4-2. Det betyr imidlertid ikke at han kaster fullstendig vrak på gamle suksessformler. Nytreneren har nemlig varslet at han kan komme til å variere formasjon - fra kamp til kamp, og ikke minst underveis i kamper.

Stiftet: 15.09.1920
Stadion: Alfheim
Meritter: Cupmester: 1986 og 1996. Seriesølv: 1990.
Trener: Ivar Morten Normark
Kaptein: Ole Martin Årst
Budsjett: 50,2 millioner
Stallen: Klikk her

Uansett formasjon, er det spillerne på banen som avgjør fotballkamper. Og selv om årets Tromsø-stall på langt nær er den bredeste i årets liga, finnes kvalitetsspillere i alle lagdeler.

Tre bærebjelker
På keeperplassen har TIL mistet Lars Hirschfeld, som reiste til Trondheim og utkonkurrerte Espen Johnsen i RBK-buret. Til gjengjeld har Normark fått på plasse en ny solid sisteskanse i Kenny Stamatopoulos. Knut Borch sørger samtidig for sunn konkurranse om plassen mellom stengene. Etter mange år som ung og lovende, kan det kanskje gå mot et definitivt gjennombrudd for Borch denne sesongen?

Spillere ut:
Lars Hirschfeld
Arne Vidar Moen
Bjørn Johansen
Runar Normann
Ole Talberg
Karim Essidiri
Bjørn Strøm

Spillere inn:
Kenny Stamatopoulos
Tore Reginiussen
Christian Steen
Jonas Johansen
Morten Moldskred
Arash Talebinejad

Av de ti utespillerne, blir Benjamin Kibebe, Patrice Bernier og Ole Martin Årst bærebjelker i hver sin lagdel. De tre var sammen med keeper Lars Hirschfeld selve stammen i Tromsø snuoperasjon forrige sesong.

Tar Strand en Gamst'n?
Et stort spenningsmoment ved årets Tromsø-lag er Lars Iver Strands utviklingskurve. I 2004 utgjorde han et radarpar sammen med Morten Gamst Pedersen. Mange spådde at Strand ville bruke 2005-sesongen til å gjøre seg interessant for langt større klubber enn Tromsø idrettslag. Kanskje blir 2006 i stedet Strands store år?

På midten kommer Tromsø utvilsomt til å savne Bjørn Johansens rutine og arbeidsmoral. «Bummen» spilte til krampa tok ham i fjor høst, og var den som gikk foran og brettet opp ermene da det var på tide med et krafttak.

TV 2 Nettavisen er overbevist om at Tromsø er gode nok til å overleve, men tror altså laget må finne seg i å kjempe på nedre halvdel.

- Tromsø tar medalje
Den vurderingen støttes ikke av supporterklubben Isberget. De tror på medalje.

- Tromsø kommer blant topp fire i år. Vi velger å si pallplass for å være litt optimistiske, sier supporterleder Petter Markussen, som ikke tror savnet av Bjørn Johansen og Arne Vidar Moen vil svekke laget.

- Erstattere er på plass, laget viste i fjor høst hva som bor i Nordens Paris. Mannskapet vårt er godt nok for å krige i toppen. Derfor tipper vi tredjeplass, fastslår Markussen.

TV 2 Nettavisens tips: 10. plass
Plass i fjor: 8. plass

Styrker: Ole Martin Årst - målfarlig, hardtarbeidende og usedvanlig fotballklok. Kanskje Tippeligaens beste spiss. To gode målvakter. Individuelt gode lagspillere i alle ledd. Normalt meget sterke på hjemmebane.

Svakheter: Tynn stall - og har mistet kvalitet og rutine i Bjørn Johansen, Arne Vidar Moen og Lars Hirschfeld. Nok en gang har spillerne fått en ny formasjon å forholde seg til. Det krever rolletilvenning. Trener Ivar Morten Normark har aldri hatt suksess i tippeligaen.

Hva tror du om vårt tips og om Tromsøs sjanser i Tippeligaen? Diskuter fotball i Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere