- Vi skal vise fram spurtopptrekket

Foto: (Stavanger SK)

Øster Hus-Ridley har planen klar for å knekke konkurrentene.

30.04.12 12:13

SANDNES (procycling.no): Allerede på de første treningssamlingene i år, begynte Team Øster Hus-Ridley å terpe på avslutningene.

Det gikk både i peskjøring på lagtempo, og mer spesifikke spurtøkter der man delte seg opp i lag av tre ryttere, og spurtet mot hverandre.

Lagtempovarianten ble vist fram under helgas rankingritt på Jæren. Vestlendingene kjørte fra alt og alle, og kunne juble for firedobbelt Øster Hus på resultatlista.

Tre sterke sprintere
Dagen etter var Kristian Dyrnes overlegen i spurten under åpningen av norgescupen.

Da procycling.no gjestet Sandnes i forbindelse med lagpresentasjonen i starten av mars, hadde vi spørsmål om vi endelig skal få se et norsk sprinttog i nasjonale- og internasjonale ritt på blokka.

Det unge mannskapet til Morten Hegreberg inneholder nemlig flere kandidater til å avslutte et slikt opptrekk. Det gjelder bare å finne den rette anledningen.

- Vi har tre kort på papiret når det gjelder spurten: Frans-Leonard Markaskard, Filip Eidsheim og Daniel Egeland Jarstø. Vi kategoriserer dem som sprintere. Filip har kjørt godt for oss tidligere, og Frans har også vist at han kan vinne massespurter. Han gjorde spennende ting både med landslaget og for Ringerikes-Kraft i fjor.

- Daniel vet jeg også at har et stort potensial. Det viste han med UCI-seieren sin (vant etappe i Vuelta a Leon i fjor). Han har et ekstra vinnergir, påpeker Hegreberg.

- Dyrnes overrasket meg
Frans-Leonard Markaskard ga oss også et fjerde navn for snart to måneder siden, nemlig Kristian Dyrnes.

- Kristian er utrolig rask. Han spurter veldig aerodynamisk og er eksplosiv. Filip er også rask, men jeg tror faktisk Kristian er hakket raskere.

- Er han raskere enn deg?

- Vi er ganske like, tror jeg. Men trening er trening, og løp er løp. Det skal bli spennende å se hvor rask han egentlig er, forteller Markaskard.

Når kommer Øster Hus-toget?
Den tidligere Ringeriks-Kraft-rytteren er en av kandidatene til å avslutte opptrekket til Øster Hus-Ridley, men med flere alternativer er rytterne åpne for rullering.

- Får vi se et spurtopptrekk i hel skala fra Øster Hus-Ridley denne sesongen?

- Ja, det tror jeg vi får. I starten av sesongen er vi nødt til å få dialogen gående i rittet, og finne de naturlige oppgavene. Jeg tror vi kommer til å rullere litt. Jeg er ny i laget, og tror jeg kommer til å være opptrekker også. Jeg var ganske dårlig på posisjonering i 2011, så jeg ønsker å lære mer og endre på det.

- Jeg vil gjerne lære hvordan spurtopptrekket skal være ledd for ledd. Og en dag, når jeg virkelig føler meg sterk, kan jeg gå fra å si: I dag trenger jeg å bli kjørt for, sier 21-åringen.

Sterke resultater
Utover mai kommer sjansene ganske tett for vestlendingene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Neste helg venter Ringerike Grand Prix og GP Norefjell. Helga etter er det Rogaland Grand Prix på hjemmebane, før Glava Tour arrangeres mellom 16.-20. mai.

Så langt har Hegrebergs menn gjort det skarpt. For å nevne noe ble Sven Erik Bystrøm nummer seks på en etappe under Settimana Coppi e Bartali.

Sterkest har kanskje Håvard Blikra vært med fjerdeplass i Istrian Spring Trophy og femteplass i Porec Trophy. Filip Eidsheim har også fjerdeplass fra ZLM Tour, mens Kristian Dyrnes ble topp 10 under U23-versjonen av Liège-Bastogne-Liège.

Etter to triumfer på hjemmebane i helga, blir det spennende å se om ungguttene fra vest makter å følge opp i de kommende ukers ritt.

Kanskje får vi også det første glimtet av Øster Hus-toget.

- Jeg synes at spesielt under høstsesongen i fjor, da vi kjørte inn noen gode resultater, skjønte guttene at vi må samarbeide for å oppnå suksess. Hvis vi har tenkt å vinne noe, da gjør vi det som lag. Og da må vi tørre å gå fram og gjøre det, avslutter Hegreberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.