*Nettavisen* Sport.

- Vi spiller for Pessotto nå

Foto: (foto: scanpix)

Gianluca Pessotto kjemper for sitt liv. - Vi spiller for Luca nå, sier Gianluigi Buffon. Følg Italia-Ukraina fra klokken 21.

30.06.06 15:24

Spillerne i den italienske VM-troppen er fortsatt i sjokk etter Gianluca Pessottos selvmordsforsøk tirsdag formiddag. I kveld skal italienerne forsøke å ta seg til VM-semifinale på Ukrainas bekostning.

Tilstanden verre
Pessottos tilstand forverret seg torsdag, og den tidligere landslagsstjernen svever nå mellom liv og død. Natt til fredag var tilstanden kritisk for Juventus’ sportsdirektør. Han lå i koma og pustet ved hjelp av respirator.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi vet ikke om han overlever, sa sjefen for Molinette-sykehuset, Pierpaolo Donadio, torsdag kveld. Han la til at han ikke vet om det er noe mer de kan gjøre for Pessotto. Kona Reana Pessotto kom torsdag kveld med en følelsesladet uttalelse til italiensk presse, i et forsøk på å få stopp på alle spekulasjoner om hva som var foranledningen til Pessottos selvmordsforsøk.

Blant annet har det gått rykter om at 35-åringen var dødelig syk som en følge av lang tids dopingmisbruk.

- Det finnes ingen sannhet i det. Overhodet ikke. Det vil jeg at alle skal vite. Det er heller ikke sant at vi ikke lenger skulle bo sammen, sa hun.

Reana Pessotto sitter nå ved sin ektemanns sykeseng.

- Jeg er her på sykehuset og ber for mine barn og Gianluca. Jeg ber dere respektere min sorg, la hun til.

Depresjon
Det var tirsdag formiddag at Gianluca Pessotto ble livstruende skadd da han falt 15 meter ned fra et vindu fra Juventus’ klubblokale. Først var det snakk om en ulykke, men allerede samme kveld kom det opplysninger om at 35-åringen led av depresjon og at det hele var et selvmordsforsøk.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Han hadde vanskeligheter med å sove. Han var ikke overbevist om at han hadde valgt riktig da han bestemte seg for å slutte å spille fotball. Dessuten visste han ikke om han skulle klare den nye jobben sin, sa Reana Pessotto.

Hun er overbevist om at Gianluca hadde behov for ferie.

- Jeg ville at han skulle ta fri en stund. Han hadde ikke hatt ferie på over halvannet år, forklarer Reana.

Pessotto spilte sin siste Juve-kamp så sent som i mars i år.

Vanskelige forberedelser
For det italienske landslaget har det ikke vært lett å forberede seg til dagens kvartfinale. Tankene har vært hos Pessotto helt siden nyheten kom tirsdag. Alessandro Del Piero, Gianluca Zambrotta og assistent-trener Ciro Ferrara fløy tirsdag kveld hjem til Torino for å besøke Pessotto. Alle i den italienske troppen har enten spilt med Pessotto eller mot ham. Og stemningen er trykket i den italienske leiren.

- Du har alltid vært der for meg og vært et forbilde for meg. Vi trenger deg, og venter på at du skal komme tilbake, skriver Del Piero på sin hjemmeside.

Kvartfinalen mot Ukraina vil bety mer enn seier eller tap for det italienske laget.

- Vi spiller for Luca nå. Det vil ikke bli lett å komme over dette sjokket, men det er ytterligere en anledning til å gjøre et godt resultat og dedikere seieren til Luca. Alle i fotballverdenen elsker ham, så kanskje den lille gesten kan hjelpe han å komme tilbake, sier Gianluigi Buffon.

Ber for Pessotto
Tysklands trener Jürgen Klinsmann, som selv spilte i Italia, sa torsdag at også de tyske spillerne er opptatt av Pessotto.

- Vi har snakket om han på spillerhotellet. Vi tenker på ham, ber for ham og håper han blir bra. Det er forferdelig for det italienske laget å ha en av sine beste venner i en slik situasjon, sa han.

Her kan du følge Italia-Ukraina direkte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.