RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

- Vi spiller med stolthet

Sist oppdatert:
Endelig kunne Martin Andresen smile.

MOLDE – VÅLERENGA 0-3:

AKER STADION (Nettavisen): - Planen virket perfekt, sier Martin Andresen når han nok en gang er samlingspunktet for den nasjonale pressen etter en Vålerenga-kamp.

- Vi skulle ligge i en 4-5-1-formasjon med lavt press og ikke minst ligge kompakte for å stenge rom. Slik sett gjennomførte vi en prikkfri gjennomført kamp, sier Vålerengas hardt pressede manager når han skal forklare den imponerende 3-0-seieren mot Molde.

Et Vålerenga-lag på desperat poengjakt la seg ekstremt lavt mot serietoer Molde, med hele laget på egen banehalvdel. Andresens plan var å frustrere Molde med å stenge igjen bak og satse på hurtige kontringer. Planen lyktes allerede etter 25 minutt.

Les alt om tippeligarunden her!

Gigantisk keepertabbe
Men det måtte en gigantisk keepertabbe av Molde-keeper Jan Kjell Larsen til å få kampen inn i det sporet VIF-treneren ønsket seg. Friske Dawda Leigh skar inn fra sin venstrekant og sendte av det som så ut som et ufarlig skudd mot Larsen, men Moldes sisteskanse klarte på utrolig vis å fomle ballen i mål.

- Det målet hjalp på, innrømmer Andresen, som kunne takke keeper Troy Perkins for at Vålerenga sto imot ledelsen til pause.

I løpet av en fem minutters periode etter hvilen vartet Perkins opp med den ene klasseredningen etter den andre. Først reddet han fenomenalt på Mame Biram Dioufs knallharde heading, for så å hindre hjemmelaget fra å utligne med en god refleksjonsredning på skuddet til Pape Pate Diouf etter en farlig Molde-corner.

- Perkins var god, mener Andresen, som bruker ordet stolthet om sitt eget lag.

- Stolthet
- Laget spiller med stolthet i dag, sier Andresen og utdyper hva han mener med ordet stolthet:

- Mot Start var ikke spillerne intensive nok og de arbeidet for lite for laget. I dag viser spillerne en helt annen innstilling og holdning. Hver enkelt spiller gjør en god jobb både defensivt og offensivt. Vi er aggressive i duellene og løper mye. Spillerne har guts og vilje, sier Andresen.

Fem minutter etter hvilen var det klart for nok et Vålerenga-mål. Moa slår et presist og hardt frispark inn i Moldes femmeter og en fullstendig umarkert Dos Santos header inn 2-0 til hovedstadslaget. 2-0 kunne ikke komme på et bedre tidspunkt for Andresen & co. Og mens Molde stanget mot et resolutt VIF-forsvar sendte Bojan Zajic bortelaget opp i 3-0-seier.

- Godt med seier
Martin Andresen har opplevd et enormt press den siste tiden både fra Klanen og pressen. Dermed smakte kveldens 3-0-seier mot serietoer Molde ekstra godt.

- Vålerenga er en klubb som er fullstendig avhengig av resultater og har du ikke resultater kommer det trykk utenfra. Det var veldig godt å få denne seieren, puster en lettet, men rolig Vålerenga-trener etter kampen.

- Det er ingen andre som kunne ha taklet bedre det mediekjøret og det eksterne presset som Martin har blitt utsatt for den siste tiden. Han står rakrygget både som spiller og trener, sier VIFs sportsdirektør Truls Haakonsen til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere