*Nettavisen* Sport.

- Vi spiller som Brasil

Foto: AFP/Scanpix

Enorm selvtillit i Manchester United og skadetrøbbel i Roma. Tirsdag møtes lagene i Mesterligaen.

01.04.08 06:58

- Det er ikke vanskelig å spille i dette laget. Jeg elsker det, sier Wayne Rooney (22).

Det er neppe vanskelig å forestille seg for dem som så lørdagens 4-0-nedsabling av Aston Villa. Cristiano Ronaldo scoret først med et hælspark for deretter å legge opp til de tre øvrige målene.

- Ronaldos mål var briljant. Han var sannsynligvis den eneste spilleren på banen som kunne ha gjort noe sånt. Det var utrolig, mener Uniteds kraftspiss.

Skjebnebestemt
22-åringen går så langt at han sammenligner Manchester United med Brasil.

- Da jeg vokste opp, pleide jeg å se på Brasil. Jeg synes at den fotballen vi spiller nå ligner på Brasil.

Mandag reiste Manchester United til Roma, hvor laget tirsdag møter Roma i den første kvartfinalen i Mesterligaen. De to lagene møttes i kvartfinalen i Mesterligaen også forrige sesong. Den gang vant United hele 7-1 hjemme på Old Trafford og 8-3 totalt.

- Det var sannsynligvis skjebnebestemt at vi skulle møte Manchester United igjen. Vi er klare for å ta hevn. United spiller veldig bra for tiden, men vi har også vært stabile og har en god sesong, sier Romas 28 år gamle midtbanespiller David Pizarro (28).

Ønsket United
Lagene møttes også i gruppespillet inneværende sesong. United vant 1-0 på Old Trafford og spilte 1-1 i Roma. Italienerne fikk mye selvtillit gjennom å slå ut Real Madrid i åttedelsfinalen og er optimistiske før kvartfinalen mot United.

- Fem eller seks av spillerne i stallen vår håpet at vi skulle trekke United, for å få revansje. Vi vant i Madrid og det ga oss mer selvtillit. Vi vet at vi kan slå hvem som helst, sier den brasilianske målvakten Doni (28), som også innrømmer at han i form av Wayne Rooney vil møte en av verdens beste spisser tirsdag kveld.

- United spiller mer som et lag denne sesongen. I fjor var laget mer avhengig av Cristiano Ronaldo, mener Doni.

Ettersom det er fire engelske lag blant de åtte som er igjen i turneringen, ble manchesterlagets manager Sir Alex Ferguson overrasket over at motstanderen nok en gang ble Roma.

- Det er utrolig å tenke på at vi vil spille seks ganger mot Roma på ett år. Det gjør kampene spennende, fordi vi vet veldig mye om Roma, men de vet også veldig mye om oss, sier Ferguson til manutd.com.

Klikk på bildet for å forstørre.

Uten Totti
Som Nettavisen skrev i helgen, ser det ut til at Roma må klare seg uten kaptein Francesco Totti (31), som pådro seg en lårskade i 1-1-kampen mot Cagliari. Den manglende slagkraften offensivt betyr at midtstopperne Philippe Mexes og Juan, som imponerte stort mot Real Madrid, blir ekstra viktige, slik at Roma klarer å holde tett defensivt.

- Det finnes ikke bedre midtstoppere enn dem. Jeg er veldig glad for å ha dem i mitt lag, for det hadde vært vanskelig for meg å spille mot dem, sa Totti etter 2-1-seieren over Real Madrid i Spania.

Frykter bråk
Et av de største spenningsmomentene før kampen handler verken om Totti eller Rooney, men om fansen.

Da lagene møttes i Roma i fjorårets turnering, ble tre United-supportere knivstukket utenfor Stadio Olimpico. I forbindelse med returkampen, som United altså vant 7-1, ble 21 mennesker arrestert.

Og i desember ble fire engelskmenn arrestert i Roma etter nye sammenstøt med italienske fans.

Forhåpentligvis går det roligere for seg denne gang.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag