- Vi spilte dem ut etter alle kunstens regler

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Likevel ble Tromsø ranet på overtid.

08.07.12 09:14

TROMSØ - SOGNDAL 1-1:

Tromsø stanget og stanget mot Sogndal lørdag, men tok til slutt fortjent ledelsen i andre omgang ved spissen Zdenek Ondrasek.

Dette var tsjekkerens åttende mål i Tippeligaen, og han er dermed bare ett bak toppscorerduoen Davy Claude Angan og Nikola Djurdjic.

Tromsø hadde skapt enorme sjanser før scoringen, og fortsatte å produsere de beste sjansene etter scoringen. Likevel så glapp tre poeng på overtid.

Sogndal hadde vært heldige som ikke hadde fått flere mål i sekken, og tre minutter på overtid sørget i stedet Gustav Valsvik for å redde ett poeng.

- Jævlig skuffet
Et godt gammeldags ran av safkokerne, med andre ord.

- Vi har hatt mange sjanser i det siste, og jeg har sagt til spillerne at de vil få belønning om de er tålmodige. Vi fortjente dette, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til TV 2.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var av naturlige årsaker ikke like munter etter kampslutt.

Jeg kan ikke bli forbannet når gutta leverer så bra. Vi spiller ut Sogndal etter alle kunstens regler, og skaper sikkert 10-11 sjanser, og bør avgjøre kampen, sier Høgmo ifølge NTB.

– Men selvfølgelig er jeg jævlig skuffet over at vi ikke tar tre poeng, legger Tromsø-treneren til

Stort sjansesløseri
Selv om det sto målløst til pause på Alfheim hadde det ikke manglet på gode målsjanser i løpet av de første 45 minuttene.

Den første kom allerede i det 8. minutt da Ulrik Flo snappet en feilpasning fra Thomas Drage. Han spilte videre til Malick Mane, som i siste liten ble stoppet av Fredrik Björk.

Like etter var hjemmelaget på farten, og etter et hjørnespark endte ballen opp hos Hans Åge Yndestad. Backen klemte til, men kula gikk via en motspiller og over mål.

Etter 25 minutter var Tromsø igjen nær scoring. Hans Julius Nordbye slo hardt inn fra høyre og Magnus Andersen fikk hodet på ballen, men ballen gikk like utenfor.

Neste mulighet til vertskapet kom etter 32 minutter og var også stor. Thomas Drage ble flott frispilt, kom seg til dødlinjen, og slo ut 45 grader.

Der ventet Magnus Andersen, som fikk ballen omtrent på elleve meter. Tromsø-spilleren hadde bare å banke kula i mål, men bommet på kassa fra drømmeposisjonen.

I det 44. minutt fikk Steffen Nystrøm en enda bedre sjanse. Han fikk ballen umarkert ved barke stolpe, men satte den i treverket på åpent mål. Tromsø burde ledet til pause.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Utlignet på overtid
Etter pause roet sjansesløseriet seg noe, og det skulle drøye før det virkelig ble noe å skrike for, men i det 65. minutt løsnet det endelig for hjemmelaget.

Hans Julius Nordbye kom seg til dødlinjen og fikk slått 45 grader ut. Denne gang var det Zdenek Ondrasek som var på plass i boksen, og spissen hamret inn ledermålet.

Mot slutten skapte Tromsø flere muligheter, og burde ha punktert kampen. Magnus Andersen var igjen mye involvert, men det ville seg ikke for 26-åringen denne kvelden.

I stedet var det altså Gustav Valsvik og Sogndal som skulle stjele med seg ett poeng tre minutter på overtid av matchen på Alfheim. Dermed forblir Tromsø på fjerdeplass.

Opp til Strømsgodset på toppen er det nå seks poeng, og opp til Molde er det fem poeng. Begge de to lagene har også én kamp mindre spilt.

Sogndal på sin side har slitt etter at laget åpnet sesongen på ypperlig vis. Saftkokerne står nå med 15 poeng fra sine 14 kamper og er enn så lenge nummer 11 på tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.