- Vi stjeler trommen

Spanias fotballspillere er vant med å høre stortrommen til "El del Bombo" på tribunen når de spiller landskamp. Nå truer de norske supporterne med å stjele trommen.

17.11.03 12:11

Manuel Cáceres Artesero er blitt kjent som "El del Bombo". Mannen med stortrommen, som følger det spanske landslaget i tykt og tynt, blir helt sikkert å se på Ullevaal stadion på onsdag og Jansen ønsker ham hjertelig velkommen.

- Han får stå der å tromme alene i VG-svingen, sier Richard Jansen i Norsk Supporterallianse til TV 2 Nettavisen. Før han får en lysende idé.

- Kanskje vi skal ta trommen hans?

For de spanske spillerne er "El del Bombo" et fast innslag når de spiller kamp og uten stortrommen på tribunen vil noe av den faste rammen være borte. Det kan kanskje gjøre Raul & co usikre.

Kaster ikke egg

Det gikk hett for seg da de norske spillerne ankom Mestalla foran lørdagens kamp. De spanske supporterne pepret den norske spillerbussen med stein og flasker, og gjorde alt for å skremme nordmennene. Onsdag er det det spanske laget som kommer til Ullevaal stadion, men de kan vente seg en helt annen velkomst.

- Jeg leser i Aftenposten i dag at Ronny Johnsen anbefaler oss å kaste egg og tomater på de spanske spillerne, men det er ikke vårt lynne å gjøre slike ting. Vi driver ikke med sånt, sier Jansen.

Tror på norsk seier

Jansen gleder seg til kampen på onsdag og forsikrer at det vil bli en hyggelig ramme rundt kampen.

- De spanske supporterne er veldig hyggelige. Det er noe annet enn de gangene vi har hatt besøk av Bosnia, Romania og Polen hvor det har blitt litt dumme episoder, sier han.

Og forsikrer at optimismen råder blant den norske tilhengerskaren.

- Det verste er at jeg tror vi klarer det. Det blir jo en skandale at en av EMs største attraksjoner ikke får være med, men de har bare seg selv å takke. Det blir som om Sandefjord skal sende Vålerenga ned i 1. divisjon, forklarer Jansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.