RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi stoler ikke på Rasmussen

Sist oppdatert:
Det danske sykkelforbundet har ikke savnet Kyllingen.

ProTeam-drømmen glapp for Michael Rasmussen. I stedet startet han opp sitt eget sykkellag.

Men selv om kontinentallaget «Christina Watches» er blitt en realitet, står ikke alle dører på vidt gap for mannen som ble kjeppjaget ut av 2007-versjonen av Tour de France.

- Vi tror ikke på ham. Vi stoler ikke på Michael Rasmussen. De uttalte jeg allerede i 2009, og lite har endret seg siden den gang. Han løy for hele verden i beste sendetid, og han brøt løftene han hadde gitt Danmarks Cykle Union. Derfor er vi ikke interessert i å samarbeide med Rasmussen, tordner DCU-formann Tom Lund til eb.dk.

Avgjørelse i mars
36-åringen fra Tølløse forsøker i disse dager å snekre sammen et sesongopplegg for 2011. DCU er ikke kjempegira på å få ham til start verken under Danmark rundt eller i andre ritt i regi av det danske landslaget.

Hei, du! Vi vil være venn med DEG på Facebook! Trykk deg videre her!

DCU vil ta en avgjørelse innen kort tid når det gjelder den tidligere Rabobank-rytterens kandidatur.

- Om dette betyr at han ikke kjører Post Danmark rundt i 2011, vet jeg ikke. Det avgjør styret i DCU under en pressekonferanse i mars, forteller han.

- Hvorfor slår ikke DCU seg til ro med at Michael Rasmussen har innrømmet sine feil og tatt sin straff?

- Hva mener du med det? Så vidt meg bekjent, kjører han fortsatt sykkelløp. Han skal kjøre DM (dansk mesterskap) og han kan kjøre alle danske sykkelritt som ikke krever invitasjon (Danmark rundt er ikke blant disse). En invitasjonsritt krever at arrangøren gjerne vil se mannen til start, svarer Lund ifølge eb.dk.

- Rasmussen har ikke giddet å kjøre her
Selv om det danske forbundet åpenbart har fått Rasmussen i vrangstrupen, kan Christina Watches likevel bli sluppet inn i det gode selskap.

- Det har vi gjort før. Det kan være enkeltryttere vi ikke ønsker å se. Dels ønsker vi oss et så sterkt felt som mulig, og dels ønsker vi ryttere som kan gjøre ære på det mest prestisjefylte rittet vi har.

Du kan diskutere Michael Rasmussen i vårt flunkende nye diskusjonsforum. Der kan du også melde deg på vår helårs tippekonkurranse. Du finner forumet her!

- Vi har ett løp i året som folk skal inviteres til. Michael Rasmussen har ikke giddet å kjøre dette i flere år. Nå er det plutselig brennaktuelt for ham, men vi tar i avgjørelsen før i mars måned, gjentar Lund.

PS! Michael Rasmussen kan også bli å finne i ritt som Rogaland GP, Ringerike GP og Tour of Norway – dersom han blir invitert dit.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere