- Vi tåler et nedrykk

Foto: . Foto: Tor Yttri / SCANPIX

FOSSHAUGANE (TV 2 Nettavisen): Trener Jan Halvor Halvorsen innser at nedrykk er uunngåelig etter mandagens 0-4-tap for Lillestrøm. – Men vi tåler et nedrykk.

20.09.04 23:29

SOGNDAL - LILLESTRØM 0-4: Gylfi Einarson scoret to mål og satte Lillestrøm på vinnersporet etter en dårlig periode. Islendingens luftstyrke satte standarden for et Lillestrøm som valset over svake Sogndal og sendte de svart-hvite rett ned i 1. divisjon.

Bittert
- Bittert. På papiret har vi et lag som burde være mer enn godt nok for eliteserien. Men kollektivet Sogndal har sviktet, det samme har enkeltspillere, meg selv inkludert. Nå må vi samle oss og avslutte sesongen med æren i behold. Og noen spillerflukt fra Sogndal har jeg ingen tro på, sa Håvard Flo til TV 2 Nettavisen etter stortapet på Fosshaugane mandag kveld.

Trener Jan Halvor Halvorsen ristet oppgitt på hodet da Gylfi Einarson to ganger før pause fikk score helt uforstyrret.

- Dessverre har dette vært gjennomgangsmelodien i hele år. Billige baklengsmål er selvsagt alt for dårlig. Nå mangler spillerne alt som heter selvtillit, så det må jobbes hardt for å løfte gjengen de kampene som står igjen. Men Sogndal-grunnmuren er sterk og tåler et nedrykk, mener Halvorsen.

- Holder ikke
Ellers fortalte kampen det meste om et Sogndal uten strategi og tro på egne ferdigheter. Bakover lekker forsvaret som en SIL. Fremover ble det avfyrt to skudd på mål som kan kalles sjanser, en del takket være resolutt LSK-forsvar. Først Ousman Nyan sitt skudd før pause som Emil Baron reddet til corner, før Anders Stadheim fra fri posisjon headet dårlig utenfor i andre omgang.

- Vi må bare stikke fingeren i jorda og innse at dette ikke holder. Vi er nødt til å kjempe hardt for å reise oss. Lett blir det ikke, men vi skal prøve det vi kan, sa midtbanespilleren Anders Stadheim.

Han har vært en skygge av seg selv i store deler av sesongen, slik de fleste i svart-hvitt har vært. Og skygger skremmer ingen. Aller minst Lillestrøm.

Fornøyd Erlandsen
- Dette var LSK-spillerne slik jeg liker å se dem. Tøffe i duellspillet og hurtig, enkelt spill i lengderetningen. Vi skapte bøttevis med sjanser mot tafatte sogndalsforsvarere, og dessuten var Emille Baron sin gjeninntreden i mål avgjørende for roen i forsvarsspillet, hevdet en fornøyd Arne Erlandsen.

Klassespilleren på LSK var Gylfi Einarson, som styrte det meste fra sin sentrale midtbaneposisjon. To mål, begge headinger, var prikken over i-en for islendingen.

- En utrolig viktig seier og en herlig revansje for det forsmedelige 0-4 tapet for Odd Grenland sist. Det var på tide å vise hva vi duger til, og nå lukter vi cupfinale på Ullevaal, sier en smilende Gylfi Einarson med klar adresse til Lyn.

Strand-corner
Det begynte før klokka passerte to minutter. En corner fra Pål Strand fant en umarkert Einarson som styrte ballen enkelt i mål uten noen SIL-forsvarere i nærheten. Knappe halvtimen var spilt da islendingen dukket opp igjen på et innlegg fra Johan Petter Winsnes.

- Perfekt innlegg som jeg bare kunne styre inn, sier Einarson og lurer på hvor duoen Kouakou/Ruthford Pedersen befant seg.

- Egentlig burde det blitt hat-trick, men hvordan Kenneth Høie klarte å redde headingen fra fire-fem meter forstår jeg ikke, sier LSK-motoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.