RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi tåler et nedrykk

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Sist oppdatert:
Molde frykter ikke at Aalesund skal overta fotballhegemoniet i fylket selv om det skulle bli nedrykk på lørdag.

Lørdagens kamp mot Bodø/Glimt kan bli Moldes siste i Tippeligaen på lang tid.

- En 30-åring i Molde har stort sett bare opplevd Molde som et topplag. Vi har en god historie og stolte tradisjoner å trekke veksler på hvis vi rykker ned.

- Det kan selvsagt skje en maktforskyvning fra Romsdal til Sunnmøre, men det gjenstår jo å se om Aalesund fortsatt hevder seg i toppen om 30 år, sier sportslig leder i Molde, Bertil Stranden, til TV 2 Nettavisen.

Imponert av AaFK
For mens Molde kjemper i motbakke, ligger i nedrykksstriden og spiller for glisne tribuner, er situasjonen den motsatte i nabobyen. Aalesund gjorde unna besøket i 1. divisjon på kortest mulig tid, og stiller til seriestart neste år med en voldsom entusiasme og fulle av pågangsmot.

Stranden er den første til å ønske Aalesund velkommen til Tippeligaen, og synes det bare er positivt at Møre og Romsdal kan ha to lag i eliteserien neste år.

- Jeg er glad på Aalesunds vegne. Det står respekt av den jobben de har gjort. Men vi ser på AaFKs opprykk som en utfordring, ikke et problem, sier Stranden.

I egne hender
Molde ligger på trygg grunn før siste serierunde. Men avstanden ned til Stabæk på direkte nedrykk, og Bodø/Glimt på kvalik, er bare ett poeng. Lørdag gjester nettopp Bodø/Glimt Molde stadion. Med seier er Molde garantert ny kontrakt.

- Vi har fordelen av å kunne avgjøre dette selv, men det kan jo Bodø/Glimt også. Hvis de vinner har de sikker plass. Det er jo en veldig spesiell kamp, men vi har hjemmefordel og en god magefølelse.

- Vi ser positivt på dette. Mot Stabæk sist viste vi at vi kan prestere når vi må. Vi har en bedre magefølelse nå enn før forrige runde, men situasjonen er forholdsvis lik. Vi bør nok slå Bodø/Glimt for å berge kontrakten.

Tåler et nedrykk
Hele Molde krysser fingrene for at byens flaggskip skal overleve i det ypperste selskap, men Bertil Stranden tror klubben er sterk nok til å tåle et nedrykk.

- Det får ingen dramatiske konsekvenser hvis vi rykker ned. Jeg tror i hvert fall vi beholder de spillerne som er under kontrakt neste år, og satser i så fall på å rykke direkte opp igjen, slik blant annet Aalesund og Tromsø har klart. De satset med uforminsket styrke da de rykket ned, noe vi også håper å kunne gjøre.

- Vi legger oss i hvert fall ikke flat på ryggen hvis vi rykker ned, lover han.

- Men det er klart de økonomiske konsekvensene mer usikre. Vi har er i en kontinuerlig prosess med tanke på å bli mindre avhengig av almisser fra én utenforstående person. Det tar tid, men vi ønsker selvsagt å greie oss på egenhånd.

- Det er ikke nødvendigvis slik at dette blir vanskeligere å klare ved et nedrykk. Folk i områdene rundt byen ønsker å ha et Tippeliga-lag her, og vet hva som skal til, sier Stranden, og bruker rivalen fra Sunnmøre som eksempel:

- Bare se på Aalesund. De har en vanvittig støtte hos publikum og i nærmiljøet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere