Gå til sidens hovedinnhold

- Vi taper på to drittmål

Mons Ivar Mjelde slakter Brann-forsvaret etter tapet mot bunnlaget Aalesund.

BRANN-AALESUND 1-2:

BERGEN (Nettavisen): Aalesund sjokkerte hele Fotball-Norge ved å ta tre poeng mot Brann i Bergen. Midtstopperne Olafur Örn Bjarnason og Azar Karadas gjorde hver sin blunder og var direkte delaktig i at bunnlaget fikk med seg full pott.

Det får Brann-treneren til å rase.

- I dag taper vi kampen på to drittmål. Vi skaper nok sjanser til å vinne, men de vi får imot preger oss. Vi hadde full kontroll i 25 minutter, men ved å gi vekk to mål ble det tøft. At utligningen kommer sent er også en grunn til at vi ikke vinner. Hadde vi scoret tidligere, ville det gjort situasjonen enklere for oss, sier Mons Ivar Mjelde til Nettavisen.

Aalesund-trener Sören Åkerby så målene på en annen måte:

- Vi scorer to strålende mål. Det første målet er et godt plassert skudd i hjørnet og det andre er etter ypperlig angrepsspill. Diego Silva vinner ballen høyt oppe på banen og spiller den til (Jonathan) Parr som mesterlig skyter den i mål, sier Åkerby til Nettavisen.

253795

- Du vil ikke si det var tabber?

- Joda, det kan du si, men vi har ikke alltid hatt hellet med oss og det er godt for en gangs skyld at vi kan være heldige, sier Aalesund-treneren ærlig.

I Kampen mot Aalesund hadde ikke Brann med toppscorer Thorstein Helstad. Mannen som har stått for 11 av Branns totalt 22 mål (etter Aalesund-kampen) denne sesongen er ute med skade i kneet. Dermed ble oppgaven langt enklere for bortelaget.

- Når de ikke hadde Helstad med trengte vi ikke å tenke så mye på bakrommet. De legger mye av spillet opp etter ham og da ble taktikken for oss å komme høyere ut på banen. Jeg tror vi overrasket dem med det. Det blir mye enklere for oss når vi ikke må forholde oss til en slik spiller som hele tiden ligger på kanten til offside, sier Åkerby.

Han ønsker ikke å si for mye om Brann er for avhengig av Helstad og kaster heller den ballen over til Mjelde.

- Thorstein er en god spiller, men vi har andre som kan gjøre mål. I dag hadde vi nok sjanser til å avgjøre selv, men vi fikk det ikke til. Det handler om å være dyktige nok til å sette de mulighetene vi får, slår Mjelde fast.

Det lyktes ikke for Nettavisen å få kommentarer fra Branns Olafur Örn Bjarnason eller Azar Karadas etter kampen søndag.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget