Gå til sidens hovedinnhold

- «Vi tapte fordi Mila spilte»

Vålerengas nye midtbanespiller snakker ut om kontraktsrotet og den tunge tida i Østerrike.

(iOslo.no) Nettavisen skrev onsdag om kontraktsrotet rundt Vålerengas nye midtbanespiller Sebastian Mila. Nå snakker midtbanespilleren selv om kontraktene, om den tøffe tiden i Østerrike og det vanskelige forholdet til sin gamle klubb Groclin.

Sebastian Mila gikk til Austria Wien i januar 2005, etter å ha imponert i en landskamp mot Østerrike. Første sesongen gikk bra for 24-åringen, men forholdet surnet da Wiens nye trener ikke ville gi ham tillit.

- Østerrikske medier kalte deg lat og en kranglefant. Stemmer det?

- I Wien fikk jeg ikke mange sjanser. Jeg kom bare innpå da folk ble skadet eller suspendert. Da fikk jeg heller ingen matchtrening. Jeg spilte en kamp Austria Wien tapte, og da sa treneren "Vi tapte fordi Mila spilte", sier midtbanespilleren til iOslo.no.

- De vil bare ha penger
Forholdet surnet videre, og i fjor høst gikk Mila ut og kritiserte den nye Wien-treneren for åpen mikrofon. Det hjalp ikke på spillestilen, og Mila ble presentert som Vålerenga-spiller 9. februar i år. Overgangssummen til Vålerenga er ukjent, men Mila gikk til Wien for 12 millioner norske kroner.

Da det stormet som verst i Østerrike søkte Mila hjelp hos sin gamle klubb. Det fikk han ikke. Først da Mila ble presentert som Vålerenga-spiller tok klubben kontakt.

- Det er synd at de holder på sånn. De vil bare ha penger. Da det gikk tungt for meg i Austria Wien hørte jeg aldri fra dem, men når jeg kommer til ny klubb og har framgang vil de plutselig hjelpe til. De sa til meg at "Det er greit at du går til Vålerenga, men det må være riktig". Jeg er sint på dem, for det de gjør er ikke riktig, sier han.

- Tror du de får penger av Vålerenga?

- De venter nok på penger nå. Jeg tror de glemmer hva jeg har gjort for dem. Jeg spilte dem opp, og da jeg gikk til Austria Wien fikk de halvannen million Euro (12 millioner norske kroner) for meg. Jeg tror de bare er grådige.

Roser alle
Mila har funnet seg godt til rette i Vålerenga, og roser både klubb, trener, medspillere og supportere.

- Petter er... veldig bra. Han og Jan-Erik (Aalbu, journ. anm) vil alltid hjelpe meg om jeg har et problem. Jeg har ikke sett supporterne live ennå, men jeg så en DVD fra gullsesongen. Det er sånt som hjelper på motivasjonen.

- Men du har gått kraftig ned i lønn fra Austria Wien. Blir Vålerenga stort nok?

- Det er ikke Manchester United, og alle har drømmer. Det har jeg også, men nå tenker jeg ikke på dem. Jeg har motivasjon og hjerte i klubben nå. Jeg vil kjempe for at vi skal vinne hver kamp, sier Mila.

- Er det noe du vil si til din gamle klubb Groclin?

- Dere glemmer hva jeg har gjort for dere.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto