*Nettavisen* Sport.

- Vi tar sterk avstand fra all doping

Foto: (Montasje: Egil Sande, Nettavisen/Politiet i USA)

Sogndal vil ikke forbindes med prestasjonsfremmende midler etter Nettavisens avsløringer.

26.01.13 19:46

SOGNDAL/OSLO (Nettavisen): Nettavisen skrev fredag at en 35-årig mann med tilknytning til Sogndals medisinske støtteapparat er etterlyst i USA for narkotikaforbrytelser.

I tillegg til å være etterlyst for «formidling» av GHB, skal mannen ulovlig ha oppbevart prestasjonsfremmende steroider og andre narkotiske stoffer.

Daglig leder Egil B. Mundal er trygg på at Sogndal-spillerne ikke bruker eller har brukt doping.

- Sogndal Fotball tar sterk avstand fra enhver form for doping. Jeg kan garantere at ingen av spillerne i Sogndal fotball bruker eller har brukt prestasjonsfremmende midler, sier Mundal til Nettavisen.

Beklager uttalelser
Sogndal-lederen erkjente fredag at etterlysningen har vært kjent for klubben en tid. Likevel ville Mundal ikke ta stilling til om den etterlyste mannen kunne bli brukt også i framtiden.

35-åringen er ikke en del av Sogndals medisinske team.

- Forstår du at dette skaper mistanke mot klubbens holdning til doping, og mistanker om at andre klubbmedlemmer kan ha vært i kontakt med doping?

- Ja, jeg ser at mine uttalelser kan skape mistanke. Dette beklager jeg sterkt, og er lei meg for alle som er glad i fotball og Sogndal. For meg som leder av klubben er det helt avgjørende at det ikke hersker tvil om våre holdninger. Vi samarbeider tett på dette området med Antidoping Norge og Fotballforbundet, påpeker Mundal for Nettavisen.

Usikker på prosessen
Den daglige lederen hos sogningene uttalte fredag at han følte seg ferdig med saken.

- Jeg vet ikke hva som ble gjort i forbindelse med denne ansettelsen. Vi tar alltid en bakgrunnssjekk, men hvor grundig den er, avhenger av hvor stor stillingen er. Jeg har ikke detaljkunnskaper om dette og vil derfor ikke uttale meg mer om ansettelsesprosessen, sa Mundal fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag