- Vi tillater ikke frekkheten og respektløstheten

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Debatten om Romørens treningshopp engasjerer fortsatt.

06.03.10 20:02

Fredag skrev Nettavisen om hvordan Kollenhopp bevisst planla at Bjørn Einar Romøren skulle være den første til å sette utfor det nye hoppanlegget i Holmenkollen.

- Kontakten min i hoppmiljøet var helt klar: Sagens største konkurrent, som akkurat hadde tapt tildelingen, skulle likevel stikke av med det første hoppet, skriver journalist Dag Langerød i artikkelen som har engasjert mange av Nettavisens lesere.

I skrivende stund har saken fått godt over 200 leserkommentarer, der meningene er omtrent like mange som kommentarene selv.

Les kommentar: Romøren har fått nok nå

«Henges ut som Quisling»
«Jeg og andre som betaler skatt har motvillig spleiset på 1500 millioner kroner gildet. Det er vi som betaler som bestemmer hvem som skal innvie den altfor dyre bakken. Vi har stemt og det er ikke Romøren. Vi tillater ikke frekkheten og respektløstheten til Romøren og guttegjengen i kollen,» skriver en leser som kaller seg «Vi som betaler bestemmer».

Men Romøren spares likevel for den største kritikken, som er reservert Kollenhopps Roar Gaustad og rennleder Torgeir Nordby.

«Fantastisk at man for et skihopp blir hengt ut som den verste landssvikeren siden Quisling. Helt utrolig,» skriver «Johjan», mens «Eivindandersen» peprer løs mot de to lederne:

«Bort med Nordby og Gaustad, slike maktsyke ledere trenger vi ikke, og slettes ikke når de lar Romøren ta hele støyten. Bravo Anette Sagen, DU var den første, Norge er stolt av deg og ser fram til flere flotte hopp fra deg. Og du, Romøren er velkommen tilbake når du har "sonet" din straff. Men Nordby og Gaustad vil vi verken se eller høre mer fra.»

Clas Brede Bråthen: - Vil få konsekvenser

«Bygde bakken for egne penger»
Men det finnes også de som støtter de kontroversielle avgjørelsene som Gaustad og Nordby tok.

«Her har Gaustad, Nordby, Romøren og Kollenhopp bygd seg ny hoppbakke for egne penger. Det skulle bare mangle om de ikke skulle hoppe først. Vanlige skattebetalere og hoppinterreserte må nå holde kjeft,» skriver «Tore».

Som imidlertid provoserer mange:

«Egne penger? Det er da den norske befolkning som i hovedsak har betalt hele gildet, spesielt innbyggere av Oslo kommune. Disse jævla sjåvenistiske matcho-idiotene kan bare drit og dra,» svarer «Fluor».

Romøren: - Ikke meningen å ta glansen fra Anette

Journalistkritikk
Anette Sagen fremstår som den store vinneren i diskusjonen, etter hvordan hoppjenta har taklet saken. Sagen var fort ute og fortalte at hun ikke var sint på Romøren, og at det egentlig ikke spilte noen rolle for henne hvem som sto for prøvehoppingen i bakken.

«Anette Sagen er et flott forbilde for barn og ungdom! Det er sånne forbilder den norske befolkningen vil ha!» skriver en imponert bruker ved navn «Olga».

Noen som imidlertid ikke slipper så lett unna, er oss journalister:

«Dette er fullt og helt en medieskapt sak. Vi snakker om et skihopp!! Nå mener jeg at det på tide at journalistene begynner å ta seg samme. Det er langt forbi det tidspunktet da det begynte å bli flaut. Er det ikke krav til utdannelse for å bli journalist? Var det virkelig dette de så for seg å "avsløre". Er det ikke en kakebake-konkurranse eller noe annet de kan dekke et eller annet sted. Kanskje de kan klare å "avsløre" noe der?» spør en meget kritisk «Valmont».

Er Romøren-saken en viktig mediesak? Si din mening i kommentarfeltet under!

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.