*Nettavisen* Sport.

- Vi trenger ikke Super-Mario

Foto: Tim de Waee (©TDWSport.com)

Luca Scinto avviser at Mario Cipollini er på vei til hans lag.

06.03.12 20:17

- Jeg ønsker å returnere til sykkelsporten og kjøre Giro d'Italia. Der skal jeg kjøre opptrekk for Guardini.

- Jeg føler meg i godt slag, og jeg har også en ekstrem lyst til å jobbe hardt, sa Mario Cipollini til La Gazzetta dello Sport tirsdag.

Cipollini regjerte i hovedfeltet på 90-tallet og i første halvdel av 2000-tallet. Han har vunnet 12 etappeseirer i Tour de France, 3 i Vuelta a España og hele 42 (!) i Giro d'Italia. Med det passerte han Alfredo Bindas 41 seirer og det mange mente var en «uslåelig» rekord.

Cipollini la opprinnelig opp i 2004, men gjorde et mislykket comeback i skandalelaget Rock Racing for fire år siden. I 2010 lanserte han sitt eget sykkelmerke, og årets Farnese Vini-mannskap sykler på hans «MCipollini-rammer».

Hjelperytteren liker ikke planene
- Guardini har talentet og han kjører på mitt sykkelmerke. Det hadde vært en fantastisk utfordring å være hjelperytter under giroen, og hjulpet ham i sprintene mot Cavendish. Hvor mange hadde han (Cavendish) vunnet da? spurte Cipollini lekende.

Les også: Super-Mario vil slå Cavendish

Mannen bak Farnese Vini-Selle Italia heter Luca Scinto. Italieneren avsluttet faktisk sykkelkarrieren som hjelperytter for Super-Mario under VM i Belgia i 2002.

Da vant Cipollini gull. Men det betyr ikke nødvendigvis at 44 år gamle Scinto vil trykke opp Farnese Vini-Selle Italia-drakter med VM-striper på overarmene til landsmannen.

- Hva vil du at jeg skal si? For meg kom dette som lyn fra klar himmel, jeg vet ingenting og jeg liker det ikke.

- Jeg respekterer Cipollini som en mester - det vil jeg alltid gjøre, men dette ligner mer på en spøk. Så lenge jeg styrer dette laget vil ikke dette være et tema, sier Luca Scinto til Tuttobiciweb.

- Vi trenger ham ikke
Scinto legger til at han tror Cipollinis uttalelser var et PR-stunt for sykkelmerket «MCipollini». Cipollini har tidligere gått via Gazzetta dello Sport for å øke oppmerksomheten rundt hos eget sykkelmerke. Da var Riccardo Riccò avbildet på en MCipollini-sykkel, mens Cipollini sto for sitatene.

- Hvis han ville ha markedsføring for sykkelmerket, har han lyktes med den planen. Det jeg kan fortelle deg er at laget mitt er fullt og at det er ikke plass til Mario. Guttene trenger ham ikke, spesielt ikke Guardini, som er en veldig lovende syklist, og som trenger rolige omgivelser uten forstyrrelser.

- Mario var en stor syklist, men hans tid er over. Han er en meget intelligent og følsom mann, men hvis han reflekterer over dette vil han forstå at dagens sak var en liten provokasjon, slik jeg ser det, avslutter Luca Scinto.

PS! Andrea Guardini skal kjøre Milano-Sanremo for første gang denne sesongen. Han debuterer også i Giro d'Italia i mai.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag