*Nettavisen* Sport.

- Vi trenger Millar for å skape historie

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Mark Cavendish vil ha David Millars OL-utestengelse opphevet før lekene i London.

Mark Cavendish vant VM-gullet i København etter en massespurt. Mye av grunnen til det var strålende lagarbeid.

Britene tauet og tauet for sin spurtkanon. Syv hardtarbeidende lagkamerater var nok til at Cavendish kunne juble for sin største seier i karrieren.

Neste år venter noe som er minst like stort for briten, OL på hjemmebane i London. Der er lagene betydelig mindre, og man trenger derfor sine sterkeste menn.

En av Cavs sterkeste lagkamerater er David Millar, men det er langt fra sikkert at Garmin-rytteren står på start under neste års OL. Ikke fordi han ikke vil, men fordi han ikke får lov.

34-åringen ble nemlig tatt for doping tilbake i 2004. Ikke noe som vanligvis ville stengt en utøver ute av OL, men den britiske olympiske komité (BOA) vil det annerledes. BOA utestenger alle tidligere dopingdømte utøvere fra de olympiske leker. Det betyr at Millar ikke får lov til å starte. Det er noe Mark Cavendish helst ikke ser.

Les mer: Utestenger sykkelstjerner på livstid

- Dave (David Millar) har gjort opp for seg. Jeg ville elsket at han var i London i 2012, sier Cavendish til BBC.

- Han jukset, men har forstått hva han gjorde og har lært mye.

Etter at han kom tilbake, har Millar vært en av rytterne som har vært klarest mot doping. Cavendish er klar på at dersom det skal bli OL-gull, trenger man de sterkeste rytterne. David Millar er så absolutt å regne som en av feltets sterkeste menn.

- Han er en god venn, og en utrolig syklist. Dersom vi vil vinne OL-løpet, trenger vi Dave. Hvis man skal vinne og skape historie, trenger man en gruppe mennesker rundt seg. I København var det ingen andre enn de syv rytterne og alle andre som jobbet hardt for å få oss dit, jeg ville ha med. Det er det samme med London. Det er noen bestemte personer jeg ville likt å dele det med, og Dave er en av dem.

Så gjenstår det å se om Cavendish får innfridd sitt ønske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag