*Nettavisen* Sport.

- Vi trenger spillere som Zuccarello i VM

UHELDIG: Mats Zuccarello Aasen kunne blitt Rangers-helt i natt, men brente alle sine kjempesjanser. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Men hockeytrener Roy Johansen er egentlig ikke bekymret etter tre av tre tap i landslagsturneringen.

12.02.11 21:00

3-4 mot Italia og 0-1 mot Ukraina var fasiten før Norges siste kamp mot Latvia i Euro Ice Hockey Challenge på Lørenskog på lørdag.

Og som mot Italia ble det en målrik kamp, der Norge nok en gang måtte gå tapende av banen - denne gangen med 4-5 i bagasjen.

Uten at de tre tapene bekymrer landslagstrener Roy Johansen, to og en halv måned før VM bryter løs i Slovakia.

- Herlig innstilling
- Jeg er veldig fornøyd med de tre kampene. I dagens kamp har vi spillet og sjansene, men slipper til litt for enkle mål. Men jeg syns det er veldig bra innsats og bra tæl i laget, ikke minst kommer spillerne inn på landslagssamling og gjør alt for å vinne, kommenterer landslagssjefen til Nettavisen.

Han har troen på at resultatene kommer når det er alvor i Slovakia i april.

- I VM handler det kun om resultater, nå ser vi bak resultatet. Vi skaper veldig mye, det er herlig innsats og trykk. Jeg er veldig fornøyd med at spillerne gir alt for landslaget midt i en hektisk klubbhverdag, det er en herlig innstilling, mener Johansen.

Han måtte klare seg uten en rekke av de faste landslagsspillerne i turneringen.

Manglet flere nøkkelspillere
Mats Zuccarello Aasen, Jonas Holøs, Mathis Olimb, Marius Holtet, Anders Bastiansen, Mads Hansen, Ken André Olimb og Patrick Thoresen var bare noen av spillerne som ikke var med til Lørenskog.

Og selv om de fleste ventes tilbake i troppen til VM, mener Johansen det er dårlige nyheter for det norske landslaget om Zuccarello Aasen og Holøs går glipp av mesterskapet på grunn av NHL.

- Det er litt usikkert med Holøs og Zuccarello, i og med at de er der borte. Slik det ser ut nå, vil Mathias Olimb være tilgjengelig. Men vi trenger selvsagt spillere som Zuccarello Aasen, vi er ikke flere enn vi må være i norsk hockey, sier landslagstreneren, men legger til:

- Vi har vist tidligere at vi kan prestere uten alle spillerne. De gutta som var med nå gjorde det veldig bra.

Tøff motstand
Norge møter tøff motstand i det innledende gruppespillet i VM, i Sverige, USA og Østerrike. Mens Sverige og USA i utgangspunktet skal være langt bedre enn det norske laget, er en seier over Østerrike av største nødvendighet for å unngå et nedrykk til B-VM.

- Så lenge vi har den gutsen og innsatsen og viljen til å ofre oss som vi hadde i denne turneringen, syns jeg det ser bra ut, konstaterer Roy Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.